ROMANTIČNA DRAMA

'Granice ljubavi' - kad životna tragedija dovede do ljubavi

25.10.2022 u 08:57

Bionic
Reading

Velika glumačka imena, kompleksni likovi koje tumače te melankolično-meditativna atmosfera samo su neki od razloga zbog kojih gledanje 'Granica ljubavi' predstavlja jedinstveno emotivno iskustvo

Granice ljubavi (Personal Effects), romantična drama iz 2008. godine te prvi dugometražni film američkog redatelja, scenarista i producenta Davida Hollandera koji je svoje zanate ispekao na televizijskim serijama, u svojoj srži toplo-tužno je i visoko emotivno gledateljsko iskustvo koje nećete tako brzo zaboraviti.

Ljubav ponekad ne pita za godine

Bazirana na kratkoj priči Ljetnikovac na brdu iz zbirke kratkih priča Demonologija američkog književnika Ricka Moodyja (vjerojatno najpoznatijeg kao autora romana Ledena oluja), Granice ljubavi u prednji plan stavljaju dvije tragične životne priče.

Jedna od njih ona je dvadesetčetverogodišnjeg hrvača Waltera (Ashton Kutcher) koji biva prisiljen vratiti se u svoj rodni grad kako bi mogao skrbiti o majci Gloriji (uvijek odlična oskarovka Kathy Bates, najpoznatija po ulogama u kultnim filmovima Misery, Pohane zelene rajčice i Titanik) koja jedva podnosi teret trauma prouzrokovane okrutnim ubojstvom Walterove sestre blizanke Annie (Sarah Lind).

Druga tragična priča ona je od Waltera ponešto starije udovice Linde (tumači ju holivudska legenda Michelle Pfeiffer - Lice s ožiljkom, Batman se vraća, Opasne veze...) čijeg su alkoholu sklonog muža prije otprilike godinu dana ispred kafića ubili njegovi tzv. "prijatelji" te čiji se gluhonijemi sin Clay (Spencer Hudson) nikako ne može pomiriti s činjenicom da se njegov otac nikada više neće vratiti kući.

Nakon što se Walter i Linda zahvaljujući hiru sudbine susretnu na jednoj terapijskoj seansi u njihovim srcima pojavit će se stanovita iskra koja će se zatim početi ubrzano rasplamsavati pogonjena, između ostalog, i dijeljenim iskustvom bolnoga gubitka, a zahvaljujući kojoj će se dvije priče početi stapati u jednu…

Vrhunska gluma, dubinski razrađeni likovi te nepatvorena, melankolično-meditativna atmosfera koju vizualni stil filma dodatno potencira samo su neki od elemenata koji Granice ljubavi čine filmom vrijednim vašeg vremena, a u što se i sami možete uvjeriti uz pomoć streaming servisa Pickbox NOW!