turbulencije na HRT-u

Uršula Tolj smijenjena s pozicije urednice Dore i šefice hrvatske delegacije za Eurosong

03.11.2021 u 13:43

Bionic
Reading

Dugogodišnja urednica i voditeljica HRT-a više nije urednica natjecanja za pjesmu Eurovizije i iduće godine neće biti šefica hrvatske delegacije za Eurosong

Na njezino mjesto došao je Tomislav Štengl, urednik drugog programa HTV-a i v. d. urednika prvog programa HTV-a, donosi Jutarnji list. Štengl je bio urednik Dore 2020. godine, na kojoj je pobijedio Damir Kedžo.

Kako doznaje Jutarnji list, o Uršulinoj smjeni govorka se već mjesecima, točnije od kraja svibnja. Prisavski šefovi navodno su joj zamjerili što je pri odabiru Albininog kostima zaobišla HRT-ovu kostimografkinju Natašu Svekler te se odlučila se za Juraja Zigmana, čiji seksi kostim Svekler nije nikad amenovala.

Uz to, joj se predbacuje što je tijekom Eurosonga u Rotterdamu HRT-ovom karticom napravila neke nepredviđene troškove kao i kupovina kombinezona za Albinine plesače, sve u namjeri da naša delegacije bude i modno usklađena. Sve je kulminiralo time što je Tolj prije nekoliko dana navodno bez pismenog blagoslova svojih šefova, raspisala natječaj za Doru kako bi se žiriranje obavilo do kraja godine.

Jutarnji list piše da Uršula 'šuti budući da već ima opomenu pred otkaz koju joj je zadnjih dana svog šefovanja na HRT-u potpisao bivši glavni ravnatelj Kazimir Bačić, kojem se nije svidjelo to što je ona bez njegovog izričitog odobrenja navodno statue Dore naknadno dodijelila Albini i skladatelju Branimiru Mihaljeviću'.

Zanimljivo je da Tolj je još jučer davala intervjue o planovima za predstojeće natjecanje pa je među ostalim izjavila i da je radila na tome da dovede pobjednike Eurosonga, grupu Maneskin.

Albina Grčić Izvor: Promo fotografije / Autor: EBU / THOMAS HANSES