Reakcije na Doru 2021.

Voditeljica projekta Dore odgovorila na optužbe: 'Golema ambicija, silna želja za pobjedom i veliki ego mogu ljude odvesti pravo u ponor'

17.02.2021 u 17:30

Bionic
Reading

Više je dana prošlo od finala ovogodišnjeg izbora za pjesmu Eurovizije, a dojmovi se i dalje skupljaju i prepričavaju. Najbolja je već svi znaju, prema glasovima i publike i žirija, bila mlada splitska pjevačica Albina s pjesmom 'Tick-Tock' no javlja se sve više nezadovoljnih izvođača koji govore o neregularnosti Dore, nemogućnosti glasanja i navodnom namjernom miniranju nekih koje je voditeljica projekta Dore Uršula Tolj stavila na 'crnu listu'

Uršulu Tolj su takve optužbe - prenerazile. Kaže da joj je žao onih koji su tužni i srditi nakon 'lijepog glazbenog natjecanja koje su uspješno održali iako su ga zbog korone organizirali u gotovo nemogućim uvjetima'. 'Svjesna sam, naravno, da golema ambicija, silna želja za pobjedom i veliki ego mogu ljude odvesti pravo u ponor, ali mislim da bi se i pri padu u taj ponor trebala zadržati neka mjera morala i dobrog ukusa. Umjesto toga, posljednjih dana svjedočimo emotivnim istupima pojedinih nezadovoljnih natjecatelja koji nisu smogli snage čestitati boljima od sebe, ali, eto, imaju obraza izgovarati goleme laži', izjavila je Tolj za Jutarnji ist.

'Albina je tijekom deset minuta primila 8297 glasova. Ilustracije radi, drugoplasirana Nina Kraljić primila je 5320 glasova. Od žirija je Albina dobila 78 glasova, a Nina 69. Procijenite sami može li se govoriti o tijesnoj pobjedi, a što se pobjednice tiče, da smo svi zajedno dobro odabrali svjedoči i činjenica da je 'Tick-Tock' u trendingu osim u nas i u nekoliko zemalja izvan Hrvatske. I ja sam, kao voditeljica Dore i šefica naše eurovizijske delegacije, sretna zbog toga', kazala je i dodala kako bi bila jednako sretna i da je pobijedio bilo tko od četrnaest natjecatelja, koliko ih je bilo na Dori.

'Očito je da je Dora previše značajna manifestacija pa kao takva valjda mora razbuktati i niske strasti. Ja ne vidim odakle sad sumnje u Albininu pobjedu i zašto', poručila je. Sumnje su krenule nakon što je drugoplasirana Nina Kraljić izjavila da je oštećena na Dori jer je telefonska linija na kojoj je publika svoj glas mogla dati upravo njoj bila - blokirana. Počeli su se javljati navijači ostalih pjevača, pa i Albinini fanovi.

'Tražili smo zbog toga objašnjenje od telefonskog operatera, a rečeno nam je da su zahtjevi pri povećanoj količini poziva prouzročili određeno opterećenje telefonskog sustava, ali u okviru normalnog ponašanja. Prevedeno: u pojedinim trenucima nije se moglo dati glas, ali blokada nije bila na nekoj određenoj liniji nego na svim linijama u trenucima preopterećenja sustava', ističe Tolj. Rekla je da joj je Nina Kraljić poslala dva maila.

'Koliko sam uspjela shvatiti, ona smatra da smo je pustili na Doru kako bismo onda udruženo radili protiv nje. Nije mi uspjela objasniti zašto bismo takvo što napravili, barem ja nisam uspjela shvatiti zašto Nina Kraljić tako misli. A nije da te mailove nisam pomno pročitala. Je li mi se Nina do proglašenja pobjede koja nije pripala njoj i u jednom trenutku požalila na nešto? Da, bilo je nekih sitnijih problema s njezinom frizurom i šminkom koje, međutim, sada ne spominje, a to smo riješili u hodu. Ako me pitate je li mi Nina i u jednom trenutku tijekom natjecanja prigovorila da favoriziram Albinu ili da namještam natjecanje, odgovor je: Ne! Nije također ni prigovorila što nastupa prva, a sada vidim kako smatra da smo je i time 'oštetili', govori urednica Dore.

Pojasnila je i zašto Damir Kedžo koji, mimo običaja, kao pobjednik lanjske Dore, nije uživo otvorio natjecanje u Opatiji. 'Jednostavno se nismo uspjeli dogovoriti o načinu njegova sudjelovanja. Mi smo željeli da on otpjeva 'Divlji vjetre', njegov menadžment je inzistirao na tome da uz tu pjesmu Damir otpjeva i svoj novi duet s Tijanom Bogičević', naglasila je.

  • +5
Damir Kedžo Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL