komentirao je i duško ćurlić

Uršula Tolj nakon polufinala Eurosonga: 'Albini je napravljena nepravda, u finalu su pjesme koje ne bi ušle ni u uži izbor Dore'

19.05.2021 u 19:07

Bionic
Reading

Usprkos velikim očekivanjima i sjajnom nastupu naša predstavnica Albina Grčić sa pjesmom 'Tick-Tock' nije prošla u finale ovogodišnjeg Eurosonga. Plasmanom Hrvatske mnogi su razočarani, a mlada pjevačica dobila je brojne poruke podrške. Uršula Tolj, urednica projekta Dore i šefica naše eurovizijske delegacije kaže kako je Albini napravljena nepravda te da se i sama rasplakala, a Duško Ćurlić na svom Facebook profilu napisao je status podrške za Albinu

'Što je krenulo po zlu? To je, kako se kaže, pitanje od milijun dolara. Ja na to još nemam pravi odgovor. Nisam jedina. Nema ga ni cijeli naš tim, ali ni glazbenici iz drugih eurovizijskih delegacija, koji su, kada su se emotivno sabrali (što zbog prolaska u eurovizijsko finale, što zbog toga što u subotu neće nastupiti), također bili osupnuti time što Hrvatska nije uspjela ući u finale Eurosonga. Od trenutka kada su voditelji eurovizijskog polufinala kao zadnju od deset zemalja koje nastavljaju natjecanje pročitali Ukrajinu, na mobitele svih članova našeg tima počele su pristizati poruke kolega, prijatelja, navijača koji ne mogu vjerovati što se zbilo,' ispričala je Uršula Tolj, šefica naše eurovizijske delegacije za Jutarnji list.

Uršula priznaje kako će svoj prvi Eurosong pamtiti po suzama. Kako otkriva, prvi put se rasplakala na zadnjoj generalnoj probi, a potom i nakon Albininog briljantnog nastupa, no saznanje da ne idemo u finale doista ju je šokiralo. Kako kaže, bili su uvjereni da idu dalje, a Albina je dočekana s velikim pljeskom i pohvalama u green roomu. Činjenica da se Albina nije plasirala u finale iznenadila je, prema Uršulinim riječima, Ruse i Norvežane, Slovenci su čestitali na super nastupu, a šef delegacije Malte rekao joj je da je Albini napravljena nepravda.

  • +2
Albina polufinale Eurosonga Izvor: EPA / Autor: ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Ulazak Malte, Rusije i Cipra u finale Uršulu nije iznenadio, no za neke finaliste smatra kako ne bi, s dužnim poštovanjem, ušli ni u uži izbor Dore. 'Ostanimo ponosni na Albinu, na djevojku čiji su iznimni talent svi prepoznali. Ona je ostavila u utorak srce na sceni. Publika je to prepoznala, svi danas nepogrešivo znaju da joj je napravljena nepravda, svi su uz nju, a ona je to, vjerujte mi, i zaslužila,' zaključila je Uršula za Jutarnji list.

  • +11
Eurosong 2021 Izvor: EPA / Autor: ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Poruku podrške mladoj splitskoj pjevačici poslao je i Duško Ćurlić, legendarni voditelj koji je ove godine po četrnaesti put prenosio izbor za pjesmu Eurovizije.

  • +4
Albinin nastup na pozornici Eurosonga Izvor: Licencirane fotografije / Autor: EBU / THOMAS HANSES

'...pa sad ti budi pametan...'Mala', ako te tako smijem i javno zvati, pokazala si što je talent, što je snaga, zrelost, energija....Zašto nisi u finalu.... iskreno nemam pojma...Mogu samo reći Albina mislim da se nemaš čega sramiti niti se kriviti... glava gore i čestitke svima koji su s tobom radili od početka tvojeg scenskog puta ( od Ernest Pelaic pa na dalje...). Samo 22 godine imaš i nek ti ovo bude još jedan motiv više da ideš svojim putem.... Ova 'tapšanja' po ramenu i prazne riječi 'žao mi' baš ništa ne znače... Ovo je svijet 'pod svjetlima' i ima neke svoje sulude zavoje i nelogike koje su teško shvatljive... Ustati, obrisati prašinu sumnje i ajmo dalje... 'Mala' ti to zaslužuješ... Sretno Albina... bio mi je gušt gledati radost i energiju koju nosiš sa sobom... i zapamti #showmustgoon P.s. Sorry ali imao sam potrebu ovo napisati kako mi je došlo #izčistamira,' napisao je voditelj na svom Facebook profilu.