NAJVAŽNIJA ŽENA U ŽIVOTU

Tko je Doria Ragland, majka buduće vojvotkinje Meghan Markle

Bionic
Reading

Afroamerikanka Doria Ragland, kćer Meghan Markle dobila je tijekom braka s Thomasom Markleom. Nakon rastave skrbništvo je pripalo upravo Doriji, a iako su pokušali održati skladan odnos tijekom Meghanina djetinjstva, s godinama su se udaljili

Doria Ragland 62-godišnja je Afroamerikanka, rođena u Los Angelesu. U dobi od samo 23 godine udala se za Thomasa Marklea, koji ima irske korijene te koji je tada već iza sebe imao propali brak s Roslyn Loveless.

Dvije godine nakon vjenčanja, par je dobio kćer kojoj daju ime Meghan Markle. Njihova bračna sreća trajala je još par godina, a onda su shvatili kako više ne funkcioniraju zajedno. U dobi od samo 6 godina Meghan se susrela s razvodom svojih roditelja, nakon kojeg je ostala živjeti s majkom. S ocem nije izgubila kontakt te su često zajedno provodili blagdane i rođendane.

No, neupitno je da je Meghan s majkom ostala mnogo bliža i povezanija, što je izašlo na vidjelo i sada, nekoliko dana prije velikog vjenčanja s princom Harryjem.

  • +13
Roditelji Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža

Majka Doria doletjela je u srijedu u London kako bi upoznala ostatak kraljevske obitelji te kako bi bila pored Meghan u najvažnijim trenucima. Upravo ona provest će posljednju noć uoči vjenčanja s Meghan i to u hotelu Cliveden House u Berkshireu.

Na svadbeno jutro, Meghan i Doria zajedno će krenuti s posljednjim pripremama, a onda se kraljevskim automobilom dovesti ispred kapelice St. George u Windsoru. Baš kako je to prije sedam godina učinila i Carol Middleton. Budući da je Meghanin otac iznenada morao na operaciju srca, on neće biti prisutan na vjenčanju. Stoga su sve glasnija nagađanja kako će je upravo majka otpratiti do oltara iako palača još ništa nije potvrdila.

Humanitarni posao Meghan je zavoljela zbog majke

Doria Ragland po zanimanju je socijalna radnica, a već godinama radi u centru za mentalno zdravlje Didi Hirsch smještenom u Culver Cityju u Kaliforniji. 'Konkretno, radi sa starijim generacijama i pomaže im. Također radi i kao instruktor joge', opisala je jednom prilikom Meghan posao svoje majke.

  • +22
Meghan Markle kao djevojčica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Meghan je i putem svog lifestyle bloga 'The Tig' koji je vodila sve do upoznavanja princa Harryja često spominjala majku. Opisivala ju je kao ženu slobodnog duha, vedru i često nasmijanu te uvijek spremnu pomoći svakome u nevolji.

'Dreadlocksi, naušnica u nosu, instruktorica joge, socijalni radnik, slobodnog duha, ljubitelj prženih krumpirića i kolača od limuna. Ako na zabavi čuje pjesmu Al Greena 'Call me' vidjet ćete je u najslađem plesnom pokretu kako lagano ljulja bokovima, pucketa prstima te vrti glavom. Nećete si moći pomoći, prasnut ćete u smijeh. Govorim o svojoj majci', pisalo je u jednom od odlomaka u kojem je Meghan čitateljima dočarala svoju majku.

Još tijekom ranog djetinjstva majka ju je odgajala da pomaže potrebitima. Iako nisu ni sami imali previše, uvijek bi tijekom blagdana kupovali hranu za one kojima je potrebnija i nosili je u domove.

'To je ono što sam gledala dok sam odrastala i to sam i sama postala. Mlada odrasla osoba s društvenom osviještenosti da pomognem drugima ili da budem glasna kada čujem nepravdu', rekla je u svom intervjuu za Vanity Fair prošle godine 36-godišnja Meghan.

Meghan i majka imaju prijateljski odnos

Budući da su živjele same, Doria je s kćeri jedinicom razvila prijateljski odnos pun povjerenja. Meghan zato nikada nije imala tajne pred majkom te je uvijek znala da joj se može obratiti za pomoć u nevolji. Nakon što se Meghan preselila u Kanadu radi projekta 'Suits', s majkom je vezu održava telefonski te povremenim posjetama. Kad god bi se vidjele uvijek bi to bilo kvalitetno druženje ispunjeno smijehom i zabavom.

'Kad smo zajedno, toliko nam je zabavno no istovremeno ja u majci pronalazim i veliku snagu i podršku', rekla je jednom prilikom Meghan.

Svoj su odnos produbile još za vrijeme odrastanja, kada se Meghan susrela s velikim diskriminacijama na temelju boje kože svoje majke. Naime, mnogi su njezini vršnjaci mislili da joj Doria nije biološka majka te su poneki pitali je li joj to zapravo dadilja. Zbog takvih je situacija Meghan osjetljiva na bilo kakve diskriminacije, ali i prava žena za koja se danas žestoko zalaže.

Kao i svaka majka i Doria za svoju kćer ima nadimak. Meghan zove 'cvjetiću'.

Princ Harry obožava buduću punicu

Iako je Ragland imala dobar odnos i s Meghaninim prvim suprugom Trevorom Engelsonom, to je neusporedivo s onim koji je ostvarila s novim zetom, princom Harryjem.

Još u ranim počecima veze s Harryjem, Meghan je majku poznala s novim odabranikom. Prvi puta susreli su se u Torontu, na Invictus Gamesu. Zatim su skupa proveli i Uskrs, kada je na iznenađenje svih Harry odabrao blagdan provesti u Los Angelesu sa zaručnicom, umjesto u Londonu s ostatkom kraljevske obitelji.

U prvom intervjuu nakon kraljevskih zaruka Harry i Meghan progovorili su o odnosu s Dorijom.

'Uvjerena sam da su oba moja roditelja u početku kada je tek krenuo ovaj medijski pritisak na nas dvoje, bili zabrinuti za mene. Sve se izdogađalo vrlo brzo i bili smo u centru pažnje. To je nešto na što možda nisu bili navikli od mene ranije, no onda su vidjeli koliko sam stvarno sretna. Također mislim da kad su moji prijatelji i majka s kojom smo proveli dosta vremena, upoznali Harryja, shvatili su da je ovo što nam se događa zapravo samo privremeno', rekla je Meghan dok je Harry za buduću punicu imao samo riječi hvale dodavši: ' Njezina majka je izvrsna.'

  • +8
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
Pogledaj detaljni horoskop

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal