ČEKAJU GA DISCIPLINSKE MJERE

Isplivali novi detalji: Unatoč inzistiranju Američke filmske akademije, Will Smith je odbio napustiti dodjelu

31.03.2022 u 10:01

Bionic
Reading

Ne stišava se bura oko incidenta na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, nakon što je Will Smith fizički se obračunao sa Chrisom Rockom, jer mu je ovaj javno uvrijedio suprugu, a sada su isplivali i novi detalji

Još od nedjeljnog incidenta, kada je Will Smith izašao na pozornicu na dodjeli Oscara i ošamario komičara Chrisa Rocka jer je ovaj ismijao njegovu suprugu Jadu Pinkett Smith, javnost se ne prestaje pitati jesu li organizatori poduzeli sve što je bilo moguće da spriječe ovakvo što. Je li Akademija trebala kazniti Smitha? Je li glumac trebao vratiti osvojenog Oscara? Bi li mu se trebalo zabraniti sudjelovanje na budućim dodjelama nagrada?

U srijedu se Akademija konačno pokrenula i sastala kako bi pokrenuli disciplinski postupak protiv Willa Smitha zbog kršenja kodeksa ponašanja, a onda su otkrili da su još u nedjelju reagirali, no nisu išli u detalje.

Kako su u javnom priopćenju objasnili iz Akademije, organizatori prestižne filmske nagrade, nakon incidenta u kojem je fizički udario kolegu komičara, Will Smith je zamoljen da napusti ceremoniju, no on je to odbio.

'Stvari su se odvijale na način koji nismo mogli predvidjeti. Iako bismo željeli razjasniti stvari i reći da je gospodin Smith zamoljen da napusti ceremoniju, što je on odbio, isto tako priznajemo da smo situaciju mogli riješiti drugačije', poručili su iz Akademije, no nisu komentirali koje su mjere poduzeli kako bi udaljili zvijezdu filma 'Kralj Richard'.

  • +4
Will Smith, Bradley Cooper, Denzel Washington Izvor: Profimedia / Autor: Myung Chun/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Predsjednik Akademije i njegova zamjenica, David Rubin i Dawn Hudson, na ceremoniji su obavili razgovor s Willom Smithom. Javnosti su se iz Akademije ispričali, baš kao i Chrisu Rocku.

'Gospodine Rock, ispričavamo vam se zbog onog što ste proživjeli na našoj pozornici i zahvaljujemo na vašoj staloženosti u tom trenutku. Isto tako se ispričavamo nomniranima, uzvanicima, ali i gledateljima za ono što se dogodilo na događanju koje je trebalo biti svečano.'

Iz Akademije su poručili i kako će pružiti Willu Smithu priliku da se obrani i to pisanim putem, prije negoli se odbor ponovno sastane 18. travnja, a dali su i naslutiti kako disciplinske mjere, koje će tek donijeti, mogu biti i suspenzija, protjerivanje ili nešto treće.