U 81. GODINI

Umrla je Joan Rivers

04.09.2014 u 21:55

Bionic
Reading

Liječnici su se danima borili za njezin život, ali sve je bilo uzaludno jer srce nije moglo izdržati. Danas je došlo do srčanog zastoja i komičarka je preminula

Joan Rivers, komičarka i voditeljica, preminula je danas u bolnici Mount Sinai u 81. godini života. Kako je objavila njezina kći Melissa Rivers, Joan je umrla u 13 sati i 17 minuta, a uz nju su bili članovi obitelji te najbliži prijatelji.

'Moja majka živjela je za to da uveseljava druge ljude. U ovomu trenutku teško se smijati, ali ja znam kako bi ona željela da radimo upravo to', izjavila je Melissa Rivers.

Joan Rivers otišla je na rutinsku operaciju glasnica 28. kolovoza. No tijekom operacije došlo je do komplikacija te je komičarka prestala disati. Kako bi je spasili, liječnici su inducirali komu. Joan je tjedan dana bila na intenzivnom odjelu, a na životu su je održavali aparati.

Liječnici su se danima borili za njezin život, ali sve je bilo uzaludno jer srce nije moglo izdržati. Danas je došlo do srčanog zastoja i njezina kći odlučila se na isključivanje aparata.

Melissa Rivers u svojoj objavi o majčinoj smrti zahvalila se liječničkom osoblju i svima onima koji su pružali podršku Joan dok je bila u bolnici.

Joan Rivers gledatelji diljem svijeta u posljednje su vrijeme gledali u emisiji 'Fashion police' koja se emitirala na E! Televisonu. Svojim oštrim jezikom secirala je modni izričaj poznatih osoba. Iako je katkada znala biti prilično gruba, svi su je voljeli zbog njezina osebujna šarma. Joan je imala i svoj internetski talk show 'In Bed With Joan' u kojemu su joj poznate osobe na velikom krevetu otkrivale svoje tajne.

Joan Rivers rođena je u New Yorku kao Joan Alexandra Molinsky. Ime je promijenila kada se odlučila baviti komedijom. Trebalo joj je nekoliko godina da zauzme svoje mjesto u svijetu komedije koje je dotad bilo rezervirano isključivo za muškarce. No upornim radom brzo se nametnula kao komičarka na koju treba računati.

Najpoznatija je po oštru i britku jeziku i duhovitim kritikama u kojima nikoga nije štedjela – pa čak ni samu sebe. Upravo to donijelo joj je naklonost mnogobrojne publike. U kratkom vremenu postala je prava televizijska zvijezda koju su ili voljeli ili mrzili.

U 22-godišnjem braku s Edgarom Rosenbergom dobila je kćer Melissu. Brak je završio tragično – suprug se ubio. Nakon njegove smrti, kako je sama više puta istaknula, život joj se okrenuo naglavce. Oporavila se tijekom 90-ih kada je počela raditi na televiziji E! gdje je i ostala do smrti.