ZVIJEZDE PJEVAJU

Ujednačeni parovi, dosadne izvedbe i strog žiri

07.01.2012 u 21:46

Bionic
Reading

Šesta sezona showa 'Zvijezde pjevaju' svojevrsni je specijal, jer osim što počinje prvi tjedan u godini, ima svega šest emisija i traje do 11. veljače, a specijalni su i parovi koji se natječu, jer je riječ o odabranim iz svih dosadašnjih sezona. Rezultat – zabavno!

Uvijek šarmantni i ležerni Barbara i Duško očekivano veselo su započeli šestu sezonu showa Zvijezde pjevaju te predstavili parove ovog svojevrsnog, i zapravo nepotrebnog, specijala u kojem se netko iz Prisavlja dosjetio da kad je to već najgledaniji show (zajedno sa showom Ples sa zvijezdama), hajde da ga emitiraju odmah početkom godine pa da startaju sa rekordnom gledanošću. Ionako su godinu započeli dajući do znanja da sa njima više nema šale i da će baš HTV ove godine biti najgledaniji. Ukratko, pokazuju da im je stalo. Trude se! Trudili su se i pjevački parovi.

Uvježbanu pjesmu 'What A Wonderful world' prvi su pokazali Goran Navojec i Ivana Kindl i ostavili više nego dobar dojam. Štoviše, odličan vokalni aranžman i izvrstan Navojec kojem je ova pjesma bez sumnje sjajno legla. Žiri je na samom početku izblamirao Rajko Dujmić nesuvislim rečenicama i izjavom da on ne može biti objektivan (???) jer si je dobar s Navojcem i Kindlicom. Ksenija Erker bila je kurtoazno suzdržana, a Martina dancing queen Tomčić odmah krenula đonom spočitnuvši im baš loše složene vokalne aranžmane uz dozu 'optimizma' naglasivši da još ima vremena do kraja showa. Vanna nije puno pričala o pjesmi već o Navojcu. Dobili su dvije petice, šesticu i sedmicu. Mila Elegović i Ervin Baučić zapjevali su 'Simply the Best' Tine Turner. I izveli su je dobro, a to su uglavnom mislile i sve tri članice i članovi žirija. Dujmića su u ovom krugu ignorirali. Jedna četvorka, šestica i dvije sedmice. Nešto malo bolje od Navojca i Kindlove.

Balada 'You Raise Me Up' Josha Grobana bio je izbor Nikše Kušelja i Ivane Husar i zvučali su moćno i usklađeno. Ksenija Erker im je od srca čestitala, a Vanna je pohvalila ambiciozan vokalni aranžman prigovorivši Nikši pompoznost. Dujmić je prvo pohvalio orkestar, onda je izjavio da bi dao pola svog života (???) da je pjesma na hrvatskom, nešto nedefinirano dobacio Nikši i na koncu ponovo zapljeskao orkestru (???). Zato im je dao šesticu, a sve ostale članice i članovi po sedmicu. Tamara Loos je uz pomoć Alena Nižetića izvela veliki hit 80-ih Jefferson Starship – 'Nothing's gonna stop us now'. Točnije, Alen je uz pomoć Tamare izveo ovaj duet, jer je Tamara zvučala uvjerljivije. Barem do kraja pjesme dok im se glasovi nisu razišli, a svatko od njih zazvučao blago rečeno loše. Dujmić je svoje komentare iskazao zahvalivši Bogu koji je dao čovjeku moć pjevanja. Vanna je prigovorila izboru pjesme, iako je priznala da joj je dobro sjela, a Martina Tomčić odmah je rekla da nisu bili dobri spočitnuvši im pogrešan tonalitet i manjak snage nadajući se da bi u laganijim pjesmama mogli biti bolji. Ksenija Erker primijetila je njegovu prednost brizi za njezinu izvedbu. Dosta niskih 21.

Veliki (i jedini) hit Tena Sharpa 'You' izveli su Mario Petreković i Marija Husar. Martina Tomčić odmah mu je udijelila kompliment i rekla da nastavlja tamo gdje je stao i da je imao najveći sigurnost. I Vanna ga je pohvalila. Rajko Dujmić ženi je čestitao rođendan (?) i dodao još par nedefiniranih rečenica. Tri sedmice i jedna šestica. 'Flashdance' je bio izbor pobjednice prošlogodišnje sezone Zvijezde pjevaju Marije Borić i Giuliana. I bili su stvarno dobri i odlično usklađeni iako bez imalo strasti u izvedbi. Ksenija Erker ih je nahvalila, a Dujmić zaključio da je od muškog mentora to najbolje odabrana pjesma (?) iako ga je Giuliano odmah demantirao i rekao da je Marija izabrala pjesmu. Martina Tomčić je rekla da su bili vokalno sjajni i nevjerojatno dosadni jer joj je falilo snage i interakcije. Dobri i dosadni dobili su tri sedmice i jednu šesticu. I kao zadnji su nastupili odlični Boris Mirković i Maja Blagdan. Vanna ih je pohvalila izdvojivši njegove solo dionice. Martina je ostala ugodno iznenađena, ali zaključila da je sredina bila šarena iako je primijetila iskrene emocije u izvedbi. i Ksenija Erker ih je hvalila. Dujmiću je bilo super, ali bi radije da je pjesma bila na hrvatskom i još par nekih čudnih pokreta rukom. Dvije sedmice, petica, šestica – 25.

Ukratko, najbolji su po glasovima bila čak tri para po 27 bodova – Nikša i Ivana, Mario i Marija i Marija i Giuliano.