U KOLOVOZU U ARENI

U sklopu svjetske turneje u Pulu stižu Imagine Dragons

25.11.2022 u 10:38

Bionic
Reading

Autori hitova 'Radioactive', 'Believer' i 'Demons', dobitnici Grammyja i jedan od najpopularnijih bendova svih vremena, po prvi put stiže na naše prostore i to 8. kolovoza 2023. godine u pulsku Arenu

Višestruko platinasti rock bend Imagine Dragons, dobitnici Grammyja, najavili su devet novih koncerata u Europi i na Bliskom istoku u sklopu svjetske turneje Mercury World Tour.

Koncert u Puli dio je Mercury World svjetske turneje koja slavi izlazak njihovog velikog i dugo iščekivanog albuma 'Mercury — Acts 1 & 2'. Turneja započinje na Smukfestu u Danskoj u srijedu 2. kolovoza, a nakon koncerata u Italiji, Hrvatskoj, Poljskoj, Litvi, Francuskoj, Izraelu i Grčkoj, završavaju turneju u Francuskoj u Chambordu u nedjelju, 8. rujna.

U posljednjih pola desetljeća, Imagine Dragons su postali jedan od najvećih i najuvjerljivijih rock bendova na svijetu. Bend koji je redefinirao rock u 21. stoljeću puneći stadione i stvarajući himne koje obaraju rekorde. Ovaj kvartet iz Las Vegasa s dijamantnim Grammy certifikatom s pravom se naziva jednim od najvećih rock bendova današnjice, a njihovi uspjesi i brojke govore sami za sebe.

Računajući kumulativnu prodaju od 66 milijuna albuma, 55 milijuna digitalnih pjesama i 110 milijardi streamova, ističu se kao jedini bend u povijesti s četiri RIAA dijamantna singla; 'Radioactive' (14 puta platinast), 'Believer' (10 puta platinast), 'Demons' (10 puta platinast) i 'Thunder' (10 puta platinast).

Od svog pojavljivanja u 2009. Imagine Dragons su imali pet uzastopnih albuma među prvih deset na Billboardovoj Top 200 ljestvici albuma; 'Night Visions', 'Smoke + Mirrors', 'Evolve', 'Origins' i 'Mercury – Act 1'.

Izdavanjem 'Mercury – Act 2' albuma ove godine zaokružili su svoj prvi dvostruki album koji je producirao legendarni Rick Rubin. Dominirajući radiom, oni ostaju jedan od samo četiri benda koji su ikada dosegli istovremeno Top 5 singlova na Alternativnom radiju, i jedini bend koji je ponovio taj podvig.

Surađivali su sa svima, od Kendricka Lamara, Lil Waynea i Wiza Khalife do Aviciija i filmskog skladatelja Hansa Zimmera. Prikupili su milijune za razne dobrotvorne svrhe, uključujući za njihovu dobrotvornu udrugu za djecu oboljele od raka Tyler Robinson Foundation, te udrugu LOVELOUD Foundation i festival frontmena Dana Reynoldsa za podršku LGBTQ+ mladima. Godine 2022. ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky imenovao ih je veleposlanicima za UNITED 24, koji pomaže u prikupljanju humanitarne pomoći za Ukrajinu.