svestrana umjetnica

U 'Kumove' se vraća Šima Mamić, a svojim povratkom ponovo će uzburkati duhove Zaglava

25.03.2024 u 12:38

Bionic
Reading

Premda je dosad glumila u brojnim filmovima i u serijama, upravo joj je serija Nove TV donijela najveću prepoznatljivost među publikom. Jedno vrijeme je nije bilo u 'Kumovima', a sad se opet vraća u Zaglave

Za ulogu Šime, Marina Redžepović je izjavila da dijele izdržljivost, energičnost i ljubav prema radu, ali da je Šima ratobornija od nje. Podsjeća je na nju 'kad je bila mlađa, jer je bila prilična svađalica, često i bez takta' te da je ispričala da su obje trenirale boks i da obje vole dobro vino, ali da ona privatno 'ni u ludilu ne bi sjela na motor niti otišla na zipline'.

Svojim povratkom u seriju ponovo će uzburkati duhove Zaglava. 'Nakon što je oslobođena svih optužbi, Šima izlazi iz zatvora i vraća se, gdje drugdje, nego svojoj obitelji i svom ćaći. Po povratku, nailazi na sasvim drugačije okolnosti – na ognjištu živi netko drugi“, najavila je i otkrila: 'U tim novim okolnostima, uključit će se u borbu protiv novog načelnika Stanislava Cukele kojeg Šima zna jako dobro još iz svojih revizorskih dana.'

Vijest o angažmanu u 'Kumovima' prvo je podijelila sa Tihanom Lazović kojoj je bila kuma na vjenčanju s Branislavom Trifunovićem.

Glumica je rođena 1982. godine u Sisku, a rano djetinjstvo provela je u Tuzli. U Zagrebu je završila komparativnu književnost i francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu, gdje i danas živi i radi. Za glumu se odlučila nakon školovanja z Studiju Kubus pod mentorstvom Simone Dimitrov-Palatinuš i studijske vježbe filmske redateljice Hane Jušić.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Glumačku karijeru započela je ulogom u filmu 'Crveno' Sonje Tarokić, a u njezinoj je nagrađivanoj 'Zbornici' 2021. odigrala ulogu pedagoginje Anamarije. Iza nje su brojna uspješna ostvarenja poput one u serijama i filmovima 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj' Predraga Ličine, 'Ljetnikovca' Damira Čučića, 'Rudara' redateljice Hanne Slak, 'Novina'... Tu su i hvaljene predstave 'Drama o Mirjani i ovima oko nje' te 'Ženski orkestar'. U vrijeme pandemije stekla je licencu za turističkog vodiča.

'Status nas samostalnih umjetnica i umjetnika nosi prilično veliku nesigurnost u pogledu kontinuiteta angažmana, tako da sam se odlučila educirati shvativši da moram imati dodatnu opciju', objasnila je za Jutarnji list.

Jedna od ljubavi joj je i kuhanje, a ranije je u slobodno vrijeme pratila NBA utakmice. Kondiciju održava od joge do planinarenja, 'jer su joj kretanje i sport jako važni'. Najveći gušti su joj 'ljeto i kuća puna prijatelja i kumova', a novac joj nije žao potrošiti novac na ribu, vino i talijanske cipele. Prošle godine je otkrila da je 'sretno zaljubljena'.

  • +3
Marina Redžepović Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL