pogrešan POTEZ

U jednoj sekundi nestalo je sve što su Mila Kunis i Ashton Kutcher godinama gradili

13.09.2023 u 05:42

Bionic
Reading

Otkako je objavljeno pismo u kojem su podržali Dannyja Mastersona, Mila Kunis i Ashton Kutcher našli su se na udaru medija, ali i javnosti koja im ovaj potez neće tako lako oprostiti. Najgore od svega je to što je taj njihov potez na površinu izvukao ‘prljavo rublje’ iz prošlosti ovog do neki dan omiljenog holivudskog para

Svoj imidž idealnog holivudskog para gradili su godinama, a na kraju je bila dovoljna sekunda nesmotrenosti da sve padne u vodu.

Mila Kunis i Ashton Kutcher sve do neki dan bili su jedan od najpopularnijih, ali i najstabilnijih parova u Hollywoodu.

Vojsku obožavatelja stekli su zahvaljujući svojoj diskretnosti, pristupačnosti, ali i nevjerojatno predanosti da rade dobre stvari, da pomažu potrebitima ili da primjerice skupe pomoć za njezinu domovinu Ukrajinu.

Naslovnice tabloida rijetko su krasili živeći mirnim i povučenim životom s dvoje malodobne djece daleko od blještavih svjetala reflektora te pojavljujući se pred kamerama samo kada je to bilo potrebno zbog nekog projekta.

u dobrom raspoloženju

Mila Kunis i Ashton Kutcher: Rijetko zajedničko pojavljivanje samozatajnog bračnog para

Pogledaj galeriju

A onda su napisali pismo sucu, koji vodi slučaj njihovog prijatelja i kolege iz hit serije ‘Lude sedamdesete’, Dannyja Mastersona, optuženog za silovanje. U pismu su pružili podršku svom prijatelju, kojeg su čak tri žene optužile za seks bez pristanka.

Njih dvoje opisali su Mastersona kao ‘osobu koja je uvijek tu za vas kada je trebate’, kako je on uzor svakom čovjeku koji bi se pobrinuo da vas drži podalje od droge ili bi jednoga dana branio ženu od njezinog nasilnog dečka.

Niz argumenata naveli su u pismu želeći da sudac Mastersonu odredi blažu kaznu, no u tome nisu uspjeli, jer je on prošlog tjedna osuđen na 30 godina zatvora.

‘Proputovali smo svijet i zajedno odgajali naše kćeri. Dijelili smo bezbrojne obiteljske trenutke. Ne samo da je on moj dobar prijatelj, već sam vidio da je dobar prijatelj i drugima i vrsta brata kakvog bi drugi bili sretni imati.’ Djelić je to pisma koje je izašlo u javnost i šokiralo sve, jer nitko se nije nadao da će njih dvoje, bez obzira na prijateljstvo i bliskost, podržati prijatelja nakon tako groznog i teškog zločina.

  • +3
Danny Masterson Izvor: Profimedia / Autor: Anna Webber / Getty images / Profimedia

Kunis i Kutcher doživjeli su dvostruki neuspjeh - ne samo da će im prijatelj većinu života provesti iza zatvorskih rešetaka, već su na sebe navukli bijes javnosti jer su stali na stranu silovatelja, a ne njegovih žrtava.

Najbolje od svega je to što je upravo Kutcher već godinama glasan borac za žrtve trgovine ljudima, kao i za prava djece koja su na meti internetskih predatora.

Brzo su se posuli pepelom rekavši da su zapravo oni na strani žrtve i da su napravili to jer je s njima kontaktirala obitelj njihovog prijatelja s ciljem da sudac bude popustljiviji, no nikako da se zanemare iskazi žrtava.

A onda su počeli u javnost curiti detalji iz prošlosti. Upravo zbog toga mnogi su uvjereni da se iza njihovih idiličnih holivudskih osmijeha zapravo krije mračna tajna, koju pokušavaju sakriti.

Nakon što je sadržaj njihovog pisma dospio u javnost, među prvima se javila njihova kolegica, glumica Christina Ricci, i osudila njihov potez. ‘Ponekad ljudi koje volimo i kojima se divimo čine užasne stvari. Možda to nisu počinili nama osobno i vidimo ih samo kroz našu sliku o njima, no to ne znači da nisu učinili ništa strašno. I diskreditiranje žrtve je zločin!’ napisala je Ricci i dodala:

‘Poznajemo možda uistinu sjajne ljude, a koji su možda predatori i zlostavljači. Teško je to prihvatiti, ali moramo. Ako kažemo da podržavamo žrtve - žene, djecu, muškarce - onda to moramo učiniti do kraja.’

Pismo koje su glumci uputili sucu danas je izvor za mnoga pitanja koja zanimaju javnost. Ono što nikome nije jasno je kako je u doba u kojem se svaki umjetnik smatra odgovornim za svaku svoju riječ ovaj holivudski par mogao uopće i pomisliti da njihovo pismo neće izazvati skandal? Ili možda uopće nisu razmišljali o posljedicama kada su ga odlučili poslati?

Nije trebalo dugo čekati ni reakcije jedne od žrtava, Chrissie Carnell Bixler, koja je na Instagramu napisala da su Kunis i Kutcher ‘bolesni kao i on’, aludirajući na svog silovatelja Mastersona.

kupovina namirnica

Ashton Kutcher i Mila Kunis još jedanput pokazali da novac ne utječe na njihov stil života

Pogledaj galeriju

Na to je nadodala da zna tajne koje bi par mogle dovesti u nevolju. Da nešto zna, u to ne treba sumnjati jer je ona punih pet godina bila Mastersonova djevojka, a tijekom veze je s njom održavao seksualne odnose bez njezinog pristanka.

‘Čula sam sve o tvom planu i po mom mišljenju, bolesni ste koliko i vaš mentor. To je tajna koja bi te mogla uništiti. Jesi li zaboravio da sam te noći bila tamo? Kada si te noći nazvao Dannyja, 21. veljače 2001., bio si na spikerfonu’, poručila je javno Kutcheru žrtva.

A o kakvoj tajni ona govori, nije nepoznanica, jer je te večeri ‘holivudski trbosjek’, opasni serijski ubojica, ubio Kutcherovu tadašnju djevojku Ashley Ellerin. No što je time htjela implicirati, nije za sada poznato. Ipak, ta njezina objava bila je i više nego dovoljna da potakne razne teorije zavjere.

Foršpan za 'Lude sedamdesete' Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Uz Kutchera, Carnell Bixler oplela je po Kunis, javno je prozivajući da je jako dobro znala za sve. ‘Molim se da napokon shvatiš što si doživjela kao dijete na setu. Vaši stari intervjui govore puno o tome. Ako misliš da je to bio normalan odnos starijeg brata i sestre, žao mi te je i predlažem ti terapiju. Možda ste svi zaboravili, ali ja sam bila tamo prvih pet godina ‘Ludih sedamdesetih’ i sjećam se svega.’

To što je rekla ide na račun njezinih godina, a ona se ekipi serije pridružila kao 14-godišnjakinja, nakon što je lagala o tome kada je rođena.

Teško je danas znati kakvu je u svemu tome ulogu odigrala scijentološka zajednica, kojoj pripada Masterson, ali i sve tri žrtve. No nije dugo trebalo da ponovno osvanu slike glumaca ‘Ludih sedamdesetih’ koji su prije nekoliko godina zajedno prisustvovali jednom događaju u Scijentološkoj crkvi. Na pozornici možemo vidjeti Kunis, Kutchera, Mastersona, Wilmera Valderramu i Lauru Prepon, koja je i sama bila članica zajednice, no napustila ju je 2016. godine.