branili mastersona

Ashton Kutcher i Mila Kunis razbjesnili fanove pa sve pogoršali 'namještenom' isprikom

10.09.2023 u 17:50

Bionic
Reading

Jedan od omiljenijih holivudskih parova pokušao je obraniti Dannyja Mastersona pred sudom kako bi mu se smanjila kazna za počinjena silovanja

Danny Masterson osuđen je na 30 godina zatvora zbog silovanja počinjenih početkom 2000-ih, a u pokušaju smanjenja njegove kazne, svjedočili su Ashton Kutcher i Mila Kunis. No, slavan holivudski par priznaje kako je zbog ove geste - požalio.

'Svjesni smo boli koju su izazvala pisma koja smo napisali u ime Dannyja Mastersona', započeo je Ashton (45) u kratkom videu podijeljenom na Instagramu nakon što je otkriveno da su on i njegova supruga jamčili za svog bivšeg kolegu iz serije 'Lude 70-e'.

'Podržavamo žrtve. To smo učinili povijesno kroz naš rad i nastavit ćemo tako i u budućnosti', dodala je 40-godišnja Mila.

Ipak, ogorčeni obožavatelji nisu krili razočaranje njihovim postupkom te isprikom koja je nalikovala klasičnom odvjetničkom govoru. Osim toga, smeta ih što su u porukama u kojima svjedoče o karakteru Mastersona koristili niz scijentoloških fraza te tvrde da je neoprostivo što su njima željeli potkopati kredibilitet žrtava koje je glumac drogirao i silovao.

Ashton se u snimci pokušao obraniti tvrdeći da su samo željeli pomoći prijatelju:

'Prije nekoliko mjeseci, Dannyjeva obitelj nam se obratila i zamolili su nas da napišemo pismo u kojem bismo opisali osobu koju poznajemo 25 godina kako bi sudac to mogao uzeti u obzir prilikom izricanje kazne.'

  • +3
Danny Masterson Izvor: Profimedia / Autor: Anna Webber / Getty images / Profimedia

Pisma nisu napisana da dovedu u pitanje legitimitet pravosudnog sustava ili valjanost odluke porote, već isključivo namijenjena sucu, tvrdi.

'Cilj je bio da ih pročita i uvaži sudac, a ne da potkopamo svjedočanstva žrtava niti ih na bilo koji način retraumatiziramo. Nikada to ne bismo htjeli učiniti. I žao nam je ako se to dogodilo. Naše srce ide uz svaku osobu koja je ikada bila žrtva seksualnog napada, seksualnog zlostavljanja ili silovanja', zaključili su supružnici, u nadi da će vratiti simpatije javnosti koje su uvelike uživali, sa statusom jednog od omiljenijih holivudskih parova.