posebno priznanje

U Japanu su 'odlijepili' za Dinom Jelusićem: 'Počašćen sam'

16.01.2024 u 08:53

Bionic
Reading

Rijetki domaći glazbenici se mogu pohvaliti karijerom na svjetskom nivou. Među njima je i jedan od naših ponajboljih vokalista, jedan od mentora 'The Voicea' koji se može pohvaliti suradnjom s Whitesnakeom i Trans Siberian Orchestra s kojima je nastupao i imao turneje diljem svijeta. Sada je njegov rad 'prepoznat' i u Japanu

Dino Jelusić svojim je impresivnim vokalnim sposobnostima zapeo za uho mnogobrojnih svjetskih glazbenih velikana, koji ga često zovu da bude dio njihovih projekata, a kako stvari stoje mogao bi i u Japan. Naime, tamošnji magazin je našem glazbeniku dodijelio nekoliko priznanja. On je tu informaciju, dakako, podijelio s fanovima preko društvenih mreža.

'Najveći japanski magazin, Burn, proglasio me za najboljeg tekstopisca u 2023. godini, pjesmu 'Follow the blind man' za najbolju pjesmu, a bend Jelusick za sjajnu nadu kao novi bend. Zaista sam počašćen', poručio je Dino Jelusić na svom Instagram profilu.

Pjesma 'Follow the blind man' našla se na prvom, istoimenom albumu kojeg je glazbenik objavio prošle jeseni sa svojim bendom Jelusick, koji je sada u Japanu proglašen za 'novu nadu'.

Podsjetimo, mnogi ga se sjećaju još kao teen zvijezdu i pobjednika prvog dječjeg Eurosonga. Završio je Muzičku akademiju, a danas je 31-godišnjak koji karijeru gradi u sasvim drugom smjeru. Njegova ljubav s godinama su postali hard rock i metal glazba. Trenutno je na HRT-u mentor i član žirija u showu 'The Voice', uz Urbana, Vannu i Davora Gobca.

  • +10
Mentori u novoj sezoni 'The Voice Hrvatska' Izvor: Promo fotografije / Autor: D. Cepak/HRT