o svemu pomalo

Dino Jelusić o The Voiceu: 'Naravno da smo i mi kao mentori imali grešaka jer se nismo okrenuli'

02.12.2023 u 09:53

Bionic
Reading

Četvrta sezona jedinstvenog HRT-ovog pjevačkog natjecanja 'The Voice' poprilično je odmakla, a jedan od novih mentora je Dino Jelusić, pjevač koji će svojom glazbenom svestranošću, znanjem i iskustvom pomoći mladim talentima u što lakšem svladavanju pjevačkih izazova. Malo je poznato to da se i sam prijavio za taj show 2014., ali je odustao od natjecanja jer je u to vrijeme objavljivao album

Dino Jelusić jedan je od najvećih hrvatskih glazbenih talenata te je odavno prerastao granice Lijepe Naše i postao itekako poznat u svijetu. Karijera mu je u stalnom usponu, a lista mjesta na kojima je nastupao i glazbenika s kojima je surađivao duga je i impresivna. Nedavno je s grupom Jelusick objavio album prvijenac 'Follow the Blind Man', s 11 pjesama, od kojih je dio snimio s bendom Animal Drive.

Kako vam se sviđa uloga mentora u 'The Voiceu'? Čini se da ste se sjajno snašli. Kakva je atmosfera iza kamera?

Lijepo je, ali zahtjevno. Atmosfera u mom timu je savršena.

Svakog kandidata dočekate okrenuti leđima i birate isključivo prema vokalu. Što prvo primijetite kod kandidata, čime vas osvajaju?

Okrenem se na nešto što me privuče, ako čujem priču i potencijal u nekom glasu. Naravno da smo i mi kao mentori imali grešaka jer se nismo okrenuli.

Budući da ste rock glazbenik, imate li nesvjesno veće preferencije prema kandidatima koji se dobro snalaze na tom polju?

Nemam. Nemam nijednog rock pjevača u timu.

Tijekom godina imali smo 'tonu' glazbenih talent showova. Može li takva vrsta natjecanja biti odskočna daska koju traže mlade nade?

Može ako znaju što nakon showa i ako imaju viziju. I trebaju biti spretni i pametni oko društvenih mreža.

Da se maknemo malo od showa, u čemu ovih dana najviše uživate?

Radim isključivo 'The Voice' i ni za što drugo nemam vremena jer sam tome posvećen. Za sedam dana krećem sa svirkama sa svojim bendom Jelusick. Imamo krcat raspored za prosinac. A uz to idu i probe s mojim kandidatima u 'Voiceu'.

Amerika, Indonezija, Malezija, Singapur... Kakva iskustva nosite s turneja po svijetu?

I to je pitanje na koje bih mogao danima odgovarati. Da sažmem - pozornica je pozornica u svakom dijelu svijeta, a drago mi je da sam do tridesete svirao u principu svugdje osim u Južnoj Americi, u kojoj ću svirati s Jelusickom 2024.

U danima u kojima se ne osjećate najbolje, kad imate niži nivo energije, kako se nosite s time da će publika osjetiti da niste na pravoj razini? Je li biti u skladu sa svojim osjećajima više dužnost prema sebi ili tada treba prevagnuti dužnost prema publici?

Uvijek dajem 100 posto, makar možda tadašnjih 100 posto nije isto kao inače. Ali kada imam manje energije, ako publika da ono što fali, vratim se u puni ritam i energiju. To se dogodilo u Vintage Industrial Baru.

Radite paralelno na nekoliko glazbenih projekata s više bendova, snimate, producirate, osmišljavate spotove, dogovarate razne stvari. Zvuči prilično stresno. Doživite li kad burnout i kako se nosite s tim?

Sada radim samo Jelusick. Otkada sam se razišao s diskografskom kućom iz Italije, ne moram više raditi nekoliko stvari i posvetio sam se svom bendu. Imat ću još jedan autorski bend u Los Angelesu s velikanima scene, ali to je to. Blizu burnouta sam sad, zato i radim samo 'The Voice' i odmaram se od snimanja i pisanja.

Kolika očekivanja imate od sebe i od svog rada?

Sve što se počelo događati nakon izlaska albuma pokazuje dobre znakove, tako da samo to želim razvijati.

Imali ste ponudu da budete glavni vokal u Parnom valjku - zašto nije došlo do toga?

Ne znam otkud vam ta informacija, ali iz poštovanja prema Valjku i mom dragom prijatelju Igoru Drvenkaru, koji se odlično snašao u toj teškoj ulozi, ne bih to razglabao. Ne vidim se u afirmiranom bendu jer se onda osjećam kao da sam session, a znam da sam mogu puno ostvariti.

Pratite li nova zbivanja na rock sceni, jeste li u posljednje vrijeme čuli neki bend ili album koji vam se svidio?

Super mi zvuče SleepToken i While She Sleeps.

  • +3
Dino Jelusić Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL