kraljevska djeca

U čemu se razlikuje odgoj prinčeva Georgea i Louisa te princeze Charlotte?

24.02.2023 u 15:16

  • +9

George, Charlotte i Louis

Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Bionic
Reading

Baš kao što slučaj u svakoj obitelji, različita pravila vrijede za djecu u kraljevskoj obitelji. Zbog različitih mjesta gdje su Kate i William živjeli, morali su pohađati različite škole. Kate je u tradicionalnu kraljevsku obitelj unijela malo drugačiju dinamiku odgoja koju je preuzela od svojih roditelja, a djeci je dopušteno da budu djeca

Kao i svi roditelji, princ William i Kate Middleton morali su donijeti neke velike roditeljske odluke za svoju djecu, uključujući one gdje će odrastati, gdje će se školovati, ali i koliko često će se pojavljivati ​​u javnosti. Odrastanje uz sveprisutne medije vrlo je dobro poznato princu Williamu i njegovom bratu Harryju koji je upravo zbog toga pobjegao u Kaliforniju. Sve odluke direktno utječu na to u kakve će osobe kraljevska dječica izrasti, a, baš kao u svakoj obitelji, ista pravila ne vrijede za svako dijete.

Devetogodišnji princ George, sedmogodišnja princeza Charlotte i četverogodišnji princ Louis privlače mnogo pozornosti, a njihova opuštenost i dječja narav otkriva njihovu simpatičnu prirodu zbog čega su miljenici javnosti.

Iako se trude sačuvati njihovu privatnost koliko god je to moguće, predstavljanje nasljednika britanskog trona velik je događaj u cijelom kraljevstvu. Svoje prvo dijete, sina George ponosni roditelji pokazali su svijetu na balkonu Buckinghamske palače netom prije njegovog drugog rođendana. Princezu su predstavili puno ranije, Charlotte je imala tek 13 mjeseci kada smo ju prvi put vidjeli, a sličnog uzrasta bio je i princ Louis.

Izbor škole Williama i Kate za njihovu djecu velika je odluka, a varirala je ovisno o tome gdje je par živi. Georgeovi školski dani započeli su 2016. godine u Montessori školi u blizini obiteljske kuće u Norfolku, a obrazovanje je nastavio u Thomasovoj školi u Batterseaju 2017. godine. Princeza Charlotte po uzoru na brata također je pohađala školu u Batterseaju. Godine 2021. William i Kate preselili su se u Windsor, a zbog toga su i djeca promijenila školu. George, Charlotte i Louis tada su krenuli u svoju novu školu Lambrook u Ascotu u rujnu 2022.

  • +7
Princ William i Kate Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia

Princeza Kate uzbudila je ostatak kraljevske obitelji i štovatelje britanske kraljevske tradicije odlukom da će ona fotografirati sve bitne portrete svoje djece.

Prve službene fotografije princa Georgea uslikao je Michael Middleton, a Kensingtonska palača podijelila ih je četiri tjedna nakon rođenja princa u srpnju 2013. godine. Svaki sljedeći portret djelo je britanske miljenice. Kate je fotografirala sve službene portrete svoje djece kako bi obilježila njihove rođendane, a zabilježila je i važne dane poput prvog dana škole.