BRUCE OLDFIELD

Za krunidbu kralja Charlesa III Camilla je odabrala omiljenog dizajnera princeze Diane

24.02.2023 u 14:01

Bionic
Reading

Iako su za života princeze Diane, osobito dok je ona bila u braku s današnjim kraljem Charlesom III, ona i Camilla bile najljuće suparnice, čini se da su osim Charlesa dijelile još jednog muškarca

Bruce Oldfield, omiljeni dizajner princeze Diane, koja je njegove kreacije nosila u najvažnijim i najposebnijim prigodama, odabran je da napravi haljinu za kraljicu Camillu, koja će istu odjenuti na krunidbi kralja Charlesa III. To ne bi možda bilo ništa čudno da danas 72-godišnji Oldfield nije bio iznimno blizak s princezom Dianom, i da joj je punih deset godina dizajnirao haljine, a da ona i Camilla nisu bile najljuće suparnice.

Ipak, tijekom godina Bruce Oldfield sprijateljio se i izbližio i sa Camillom, kojoj je isto napravio nekoliko kreacija za posebne prilike, stoga zapravo ne bi trebalo nikoga iznenaditi da je upravo njega odabrala da joj napravi haljinu za krunidbu koja će se održati 6. svibnja.

'Camilla je razvila prisno prijateljstvo s Bruceom i tokom godina su surađivali na razne načine, stoga je ovaj odabir prirodan i normalan. Camilla mu vjeruje, jer je do sada nije niti jednom iznevjerio', otkrio je dobro upućeni izvor.

Iako Oldfield za sada službeno ništa nije rekao o časti koja mu je data, svojedobno je rekao kako je svojim kreacijama 'Diani dao glamur, a Camilli samopouzdanje'.

  • +2
Bruce Oldfield Izvor: Profimedia / Autor: Nils Jorgensen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bruce Oldfield rođen je u Londonu, u braku poluirkinje i boksača s Jamajke, no odrastao je u dječjim domovima. U 20ima se okušao kao profesor, da bi nakon završenog tečaja svoju karijeru nastavio i više nego uspješno u modnom svijetu. Prve couture kreacije napravio je 1978., a već 1984. otvorio je i svoj prvi dućan.

Princezu Dianu upoznao je preko jedne dječje dobrotvorne udruge kojom je ona predsjedala, a prijateljstvo se ubrzo pretvorilo u poslovnu suradnju.