TIHI ODLAZAK

U 74. godini života preminuo legendarni Meat Loaf

21.01.2022 u 09:23

Bionic
Reading

Dobitnik Grammyja, pravog imena Michael Lee Aday, preminuo je u četvrtak navečer, a tužnu je vijest javnosti potvrdio službenom izjavom njegov dugogodišnji agent Michael Greene

Kako je rekao za Deadline Michael Greene, pored pjevača i glumca Meat Loafa, pravog imena Michael Lee Aday, u trenutku smrti bila je njegova supruga Deborah, a od oca su se oprostile i kćeri Pearl i Amanda, a uzrok smrti nije naveden.

'Naša srca su slomljena, objavljujemo da je neusporedivi Meat Loaf preminuo večeras sa svojom suprugom Deborah uz njega. Kćeri Pearl i Amanda i bliski prijatelji bili su s njim posljednja 24 sata. Znamo koliko je značio mnogima od vas i uistinu smo zahvalni na svoj ljubavi i potpori u ovim trenucima tuge zbog gubitka tako nevjerojatnog umjetnika i predivnog čovjeka. Od njegovog srca do vaših duša... nemojte nikada prestati s rockom!', stoji u izjavi koju je dala obitelj, dodavši kako uzrok smrti neće biti objavljen.

Meat Loaf - I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That) (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Slavni Teksašanin, poznat po svojem impresivnom vokalu, svoju je karijeru započeo krajem 60-ih nastupajući sa zvijezdama poput Van Morrisona. Potom je glumio u mjuziklu 'Kosa', nakon čega je započeo solo karijeru.

  • +3
Meat Loaf Izvor: Profimedia / Autor: UPI / Newscom / Profimedia

Njegovi najveći hitovi nalaze se na trilogiji 'Bat Out Of Hell', a ti su albumi prodani u više od 65 milijuna primjeraka i do danas spadaju među najbolje prodavane albume u povijesti.

Za pjesmu 'I'd Do Anything for Love', sredinom 90-ih osvojio je i Grammyja. 'Bat Out of Hell' ostaje jedan od 10 najprodavanijih albuma svih vremena.

Pjevač, čije je pravo ime bilo Michael Lee Aday, prodao je milijune albuma diljem svijeta.

Hit singl 'I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)' dosegao je prvo mjesto u 28 zemalja i donio mu nagradu Grammy.

Roker je igrao i ulogu Eddieja u glazbenom filmu The Rocky Horror Picture Show iz 1975., a 2016. je nagrađen nagradom Hero na godišnjoj glazbenoj ceremoniji Q Awards, koju je posvetio svakodnevnim herojima i pozvao ljude da 'vraćaju ljubav natrag u ovaj svijet.'

Njegova se karijera protezala izvan okvira glazbe, a glazbenik je također sudjelovao u nizu filmova uključujući Fight Club iz 1999. i Wayne's World iz 1992. godine.

'Bat Out Of Hell' također je adaptiran kao mjuzikl, koji je napisao dugogodišnji suradnik Jim Steinman, a sadržavao je neke od glazbenikovih omiljenih hitova.

Meat Loaf je otvoreno govorio o zdravstvenim problemima koji su ga mučili, posebice astmi, zbog koje se srušio na pozornici tijekom koncerta u Pittsburghu 2011., a 2003. se srušio u Wembley Areni u Londonu i primljen je u bolnicu.