velika tuga

Nakon tragične smrti sina, Sinead O‘Connor završila u bolnici: 'Izgubljena sam bez njega'

15.01.2022 u 22:57

Bionic
Reading

Sinead O'Connor izgubila je svog 17-godišnjeg sina Shanea prošlog tjedna, a slavna glazbenica s tom činjenicom teško se miri. Na svom Twitter profilu podijelila je nekoliko vrlo zabrinjavajućih objava nakon čega je hospitalizirana

Sinéad O'Connor hospitalizirana je nakon nestanka i smrti njezinog 17-godišnjeg sina Shaena prošlog tjedna. 55-goidšnj pjevačica rekla je kako ide u bolnicu, a ta vijest uslijedila je nakon što je na svom Twitter profilu objavila podulju poruku u kojoj je rekla da je 'odlučila pratiti svog sina'.

'Nema smisla živjeti bez njega. Sve što dotaknem, uništim. Ostala sam samo za njega. A sada ga nema. Uništila sam svoju obitelj. Moja djeca me ne žele poznavati,' napisala je pjevačica hita 'Nothing Compares 2 U'.

U naknadnom tweetu koji je podijelila kasnije istog tog dana Sinéad se ispričala napisavši: 'Žao mi je. Nisam to trebala reći. Izgubljena sam bez svog djeteta. Sada sam s policajcima na putu u bolnicu.'

Danas je pjevačica odala počast svom sinu dok je nosila ružičastu boju na njegovom hinduističkom sprovodu. Shane je pokopam nakon ceremonije na kojoj je prisustvovalo 50 ožalošćenih, uključujući njegovog oca Donala Lunnyja, na groblju Newlands Cross i krematoriju u West Dublinu.

Sinead, koja je nosila jarke boje u skladu sa željama svog sina, ubrzo je nakon toga na Twitteru rekla da bi mu se to svidjelo. 'Upravo smo se oprostili od našeg prekrasnog anđela, Shaney. Vrlo lijepa hinduistička ceremonija. Shaneu i se svidjelo.'

Sinead je vijest o Shaneovoj smrti podijelila 7. siječnja. Shane, koji je imao 17 godina, nestao je početkom mjeseca iz bolnice u kojoj je boravio. Policija je odmah krenula u potragu, no ona je uskoro obustavljena jer je pronađeno njegovo tijelo.

'Moj prekrasni sin, Nevi'im Nesta Ali Shane O'Connor, samo svjetlo mog života, odlučio je danas prekinuti svoju zemaljsku borbu i sada je s Bogom. Neka počiva u miru i neka nitko ne slijedi njegov primjer. Dušo moja. Toliko te volim. Molim te, budi u miru,' napisala je tada Sinead na Twitteru.

Sinéad je Shanea dobila iz veze s glazbenikom Donalom Lunnyjem te je također majka troje druge djece: Jakea, Roisin i Yeshue.

  • +4
Sinead O'Connor Izvor: Profimedia / Autor: Denis Ulliana/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Inače, Sinead se godinama bori s mentalnim zdravljem, a u svibnju prošle godine za magazin People je otkrila detalje svog traumatičnog djetinjstva te da joj dijagnosticiran bipolarni poremećaj, složeni PTSP i granični poremećaj osobnosti. 2015. godine podvrgnuta je radikalnoj histerektomiji u cilju liječenja endometrioze, a operacija je potaknula probleme s mentalnim zdravljem, te je kasnije jedno vrijeme provela u psihijatrijskim ustanovama.

Nakon toga znala je povremeno objaviti zabrinjavajuće postove n društvenim mrežama, a kasnije je čak i izjavila kako je ponosna na sebe što je imala hrabrosti biti tako otvorena po tom pitanju. 'Nikad ne možete predvidjeti što bi moglo izazvati PTSP. Sebe opisujem kao psa spasioca: dobro sam dok me ne dovedete u situaciju koja čak i malo zaudara na bilo koju traumu kroz koju sam prošla. Jako dobro se snalazim jer su me naučili briljantnim vještinama. Bilo je puno terapija. Radi se o fokusiranju na stvari koje vam donose mir, a ne na ono zbog čega se osjećate nestabilno,' izjavila je svojevremeno.

Tada je otkazala i sve zakazane nastupe za 2020. godinu Sinéad je rekla je otkrila kako je odrasla s puno trauma i zlostavljanja. Zatim sam se upustila ravno u glazbeni posao, i nikad zapravo nije naučila voditi normalan život. Nikada nije zapravo odvojila pravo vrijeme da se izliječi. 'Ako ovaj korak znači da je moja karijera gotova, neka bude tako. napisala je tada.