izgubio bitku s karcinomom

U 69. godini preminuo je slavni komčar i glumac Louie Anderson

21.01.2022 u 19:56

Bionic
Reading

Komičar Louie Anderson preminuo je u 68. godini u Las Vegasu gdje je izgubio je bitku s karicinomom. Slavni autor, publicist, glumac i stand-up komičar bio je poznat po režiranju crtića 'Život s Louiejem' te po ulogama u nekim od najvećih holivudskih blockbustera

Louie Anderson, čija karijera duga više od četiri desetljeća kao komičara i glumca uje ključivala njegovu nevjerojatnu, Emmyjem nagrađenu izvedbu majke odraslih sinova blizanaca u TV seriji 'Baskets' preminuo je u petak. Imao je 68 godina.

Anderson je preminuo u bolnici u Las Vegasu od komplikacija raka, rekao je Glenn Schwartz, njegov dugogodišnji publicist. Anderson je imao neku vrstu ne-Hodgkinovog limfoma, otkrio je ranije Schwartz.

Anderson je 2016. osvojio Emmyja za najbolju sporednu mušku ulogu za ulogu Christine Baskets, majke blizanaca koje je glumio Zach Galifianakis. Anderson je za svoj nastup dobio tri uzastopna Emmyja te se također se pojavio u filmu 'Coming to America'.

Bio je poznato televizijsko lice te je bio u ulozi voditelja u emisiji 'Family Feud' od 1999. do 2002., kao i u specijalnim komičarskim emisijama, a bio je i čest gost kasnovečernjih talk show emisija.

Anderson je prikazao animiranu verziju sebe kao djeteta u 'Životu s Louiejem'. Kreirao je crtanu seriju, koja se prvi put emitirala u udarnom terminu krajem 1994. prije nego što je prebačena na termin subote ujutro gdje se prikazivala od 1995. do 1998. godine. Anderson je za tu ulogu osvojio dvije nagrade Emmy.

Gostovao je u nekoliko TV serija, uključujući 'Scrubs' i 'Touched by an Angel', a bio je na velikom platnu u 'Coming to America' 1988. i u prošlogodišnjem nastavku komedije Eddieja Murphyja. Anderson je također redovito bio na turnejama kao standup komičar.