SINEAD O'CONNOR

'Neka počiva u miru i neka nitko ne slijedi njegov primjer': Strašna tragedija u obitelji kontroverzne glazbenice

08.01.2022 u 12:41

Bionic
Reading

Sinead O'Connor, proslavljena glazbenica poznata po mnogim velikim hitovima, a koja je 2020. održala koncert u zagrebačkoj Tvornici, objavila je vijest da je njezin 17-godišnji sin preminuo

Tragičnu vijest potvrdila je i sama pjevačica na Twitteru.

'Moj prekrasni sin, svjetlo mog života, odlučio je prekinuti svoju ovozemaljsku borbu i sada je s Bogom. Neka počiva u miru i neka nitko ne slijedi njegov primjer. Dušo moja. Jako te volim', poručila je shrvana Sinead (55) koja je Shanea, punim imenom Nevi'im Nesta Ali Shane O'Connor, dobila s irskim folk pjevačem Donalom Lunnyjem.

Kako pišu strani mediji, 17-godišnji Shane nestao u četvrtak te je policija odmah krenula u potragu. Sineadin sin posljednji put viđen je u naselju Tallaght u južnom Dublinu, a u subotu je policija objavila da je potraga obustavljena.

'Nakon pronalaska tijela u Brayu u Wicklowu u petak 7. siječnja obustavljena je istraga nestalog 17-godišnjeg Shanea O'Connora', rekao je glasnogovornik policije.

  • +4
Sinead O'Connor Izvor: Profimedia / Autor: Denis Ulliana/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Inače, Sinead ima još troje djece, 34-godišnjeg sina Jakea Reynoldsa, 25-godišnju kćer Roisin i 15-godišnjeg Yeshuu.

O'Connor se 90-ih proslavila pjesmom 'Nothing Compares 2 U', no ubrzo je njezina karijera krenula nizbrdo te su joj se i u privatnom životu nizali problemi poput bipolarnog poremaćaja i depresije, a na kraju je bila i hospitalizirana jer je nekoliko puta najavljivala kako će sama sebi oduzeti život.

Na društvenim mrežama objavila je još nekoliko poruka svome sinu, poručivši kako će uvijek biti uz nju.

Sinead je 1992. godine izazvala veliki skandal kad je u udarnom terminu u TV prijenosu poderala fotografiju pape Ivana Pavla II.

U svojoj knjizi 'Sjećanja' prošle godine priznala je i da nije nikad požalila zbog tog toga.

'Moja je namjera oduvijek bila uništiti majčinu fotografiju Pape. Predstavljala je laž, lažljivce i zlostavljanje', napisala je. 'Nisam znala kada, gdje i kako ću ga uništiti, ali znala sam da ću je uništiti kad dođe pravi trenutak', otkrila je glazbenica.

Bila je u braku četiri puta i ima četvero djece.

Pjevačica koja je prešla na islam, 2018. godine je promijenila ime u Shuhada' Davitt.