DOBITNIK NAGRADE CEZAR

Stravična tragedija: Glumac Gaspard Ulliel na skijanju stradao poput Michaela Schumachera

19.01.2022 u 17:40

Bionic
Reading

Francuski glumac koji je postao svjetski poznat po ulozi Yvesa Saint Laurenta u biografskom filmu Bertranda Bonella snimljenog 2014. godine, preminuo je u srijedu u dobi od 37 godina od ozljeda u nesreći na skijalištu

Gaspard Ulliel je u utorak doživio nesreću skijajući bez kacige kad se zabio u drugog skijaša na raskrižju dviju plavih staza na istoku Fracuske. Hitno je hospitaliziran, a njegova obitelj je potvrdila kako je glumac u srijedu podlegao ozljedama.

Nesreća je izazvala uspomene na vrijeme kada je velikan Formule 1, Michael Schumacher doživio skijašku nesreću 2013. u francuskom skijalištu Meribel, oko 50 kilometara od mjesta gdje je skijao Ulliel. Obojica su prebačeni u bolnicu Grenoble.

Gaspard je od najupečatljivijih lica svoje generacije. Međunarodnu pozornost privukao je izvedbom slavnog kanibala u 'Hannibal Rising' i imao je glavnu ulogu u nadolazećoj Marvelovoj seriji 'Moon Knight' koja će biti emitirana na Disney+ u ožujku.

Osvojio nagradu César (francuski ekvivalent Oscaru) za najboljeg glumca u 2017., za glavnu ulogu u filmu Xaviera Dolana. Bio je to njegov drugi César, prvog je dobio kao najperspektivniji glumac, 2004., nakon što se pojavio u drami iz Prvog svjetskog rata 'Vrlo dugi angažman's Audrey Tautou.

Također je ostvario uspješnu međunarodnu karijeru kao model. Bio je lice modne kuće Chanelle za muški parfem 'Bleu de Chanel', a glumio je sa poznatim glumcima Isabelleom Huppert i Gerardom Depardieuom. Iza sebe je ostavio sina Orsa (koji će u veljači navršiti sedam godina) kojeg je dobio s manekenkom i pjevačicom Gaëlle Piétri a s kojom je u vezi od 2013 godine. Prije nje ljubio je slavne žene poput francuske glumice Cecile Cassel (polusestra Vincenta Cassela) te monegašku princezu Charlotte Casiraghi.

  • +3
Gaspard Ulliel Izvor: EPA / Autor: PHILIPP GUELLAND