IZNENADNI ODLAZAK

U 64. godini života: Preminuo Drago Perić, legendarni urednik kulture na Stojedinici

27.12.2023 u 22:00

Bionic
Reading

Vijest o smrti jedne od najistaknutijih osoba koje su stvarale kultni zagrebački radio, nekadašnjeg novinara, urednika i predsjednika Uprave Radija 101 u srijedu je potresla medijsku scenu

Drago Perić je bio urednik koji je zagovarao i ohrabrivao emisije kao što je bila 'Frigidna utičnica', emisija koja je demistificirala seksualne tabue svih registara društva, 'Gostionu', u Anteni, dnevnoj kulturnoj emisiji, objavljivao je recenzije koje su postavljale standarde u kulturi, povezivao radio i Zagreb s europskim centrima, osiguravao da se u eteru čuju intervjui svjetski važnih intelektualaca, donosi Jutarnji list.

Perić je u ime radija producirao rap operu 101, poticao i radio projekte kao plesne predstave. Godine 1993. je s Mirnom Žagar i Željkom Zoricom Šišom organizirao predstavljanje zagrebačke kulture u Kopenhagenu, a slušatelji su iz programa Radija 101 zahvaljujući Dragi Periću mogli učiti o filmu, filozofiji, dizajnu, teatru, politici, ekologiji.

Od dragog kolege i prijatelja oprostio se novinar i urednik Romano Bolković. 'Bio je uistinu drag čovjek, čovjek kojeg ljudi vole otprve. Valjda ga je zato i izdalo srce, jer događa se to prvo onima koji imaju srca', u poduljoj objavi na Facebooku emotivno se prisjetio.