BORILA SE S RAKOM

U 53. godini života preminula Helen McCrory: Pamtit ćemo je po ulogama u 'Peaky Blindersu' i 'Harry Potteru'

16.04.2021 u 19:23

Bionic
Reading

Glumica je preminula u dobi od 52 godine nakon 'herojske borbe' s karcinomom, potvrdio je danas njezin suprug, također glumac, Damian Lewis. Napisao je kako je Helen McCrory preminula onako kako je živjela - neustrašivo

U objavi na Twitteru suprug glumice koju će publika pamtiti po Polly Gray, jednoj od glavnih uloga u kultnoj seriji 'Peaky Blinders', u 'Skyfallu' o Jamesu Bondu te ulozi Narcisse Malfoy u 'Harryju Potteru', napisao je da slomljenog srca objavljuje da je mirno u svom domu preminula 'njegova prekrasna, snažna žena, okružena ljubavlju obitelji i prijatelja'.

'Umrla je kao što je i živjela, neustrašivo. Volimo je i znamo koliko smo bili sretni što smo je imali u svojim životima', napisao je među ostalim, Damian.

U javnosti nije bilo poznato da je Helen McCrory bila bolesna, a ona i Damian (poznat po ulozi u seriji 'Domovina' te Bobbyja Axelroda u 'Milijardama') zadnji put su viđeni kad su u ožujku gostovali u televizijskom programu 'Good Morning Britain' govoreći o svom humanitarnom radu za organizaciju Prince's Trust.

Helen je rođena u Paddingtonu u Engleskoj, majka joj je Velšanka, a otac Škot, bila je najstarije od troje djece. Školovala se u Hertfordshireu, potom provela godinu dana u Italiji, nakon čega se vratila u London i studirala glumu. U Damiana se zaljubila 2003. kad su skupa glumili u predstavi 'Five Gold Rings' u londonskom kazalištu. Među ostalim je igrala suprugu Tonyja Blaira Cherie u filmu 'Kraljica', a je dobitnica brojnih filmskih i televizijskih nagrada.

  • +2
Helen McCrory Izvor: EPA / Autor: HANNAH MCKAY