dora 2022.

Twitter gori od reakcija na pobjedničku pjesmu Mije Dimšić: Može li nas Taylor Swift tužiti, pa da na Eurosong pošaljemo Marka?

20.02.2022 u 10:51

Bionic
Reading

Dobar broj korisnika Twittera zaključio je kako Mia Dimšić s pjesmom Guilty Pleasure previše podsjeća na pjesmu Willow Taylor Swift

Pobjeda Mije Dimšić na ovogodišnjoj Dori izazvala je mnoge komentare na društvenim mrežama, a svoja mišljenja izrazili su domaći pratitelji i fanovi Dore, kao i brojni stranci, obožavatelji Eurosonga koji s posebnom pozornošću svake godine prate nacionalne izbore raznih zemalja za pjesmu za Eurosong.

Dok se nekima pjesma sviđa, drugi smatraju kako je Hrvatska i ovaj put izabrala krivo, a neki Miju Dimšić optužuju da se previše "inspirirala" popularnom američkom pjevačicom. Mnogi su zaključili kako smo na Eurosong trebalu poslati "drugu Miu", odnosno Miu Negovetić, a Twitter hvali i Marka Bošnjaka.

"Hrvatska, pa imali ste ovo remek-djelo", napisala je jedna Twitterašica, aludirajući da smo na Eurosong trebali poslati Marka.

"Kada sam rekla da želim da Mia pobijedi, mislila sam na Miju Negovetić", napisala je jedna Ukrajinka na Twitteru.

"To nije Mia koju smo željeli", složila se s njom druga korisnica te društvene mreže, Portugalka.

"Ovo mi se sviđa više od Tick-Tocka, ali imat će problema s kvalifikacijom " glasi jedan komentar na društvenoj mreži Reddit.

"Hrvati nam nisu konkurencija", zaključio je jedan Twitteraš iz Srbije

Ipak, bilo je i pozitivnih komentara na nastup Mije Dimšić.

"Žao mi je što je pjesma Forgive Me izgubila, ali sam i oduševljen što je Guilty Pleasure pobijedila," napisao je jedan korisnik Twittera.

Naravno, Doru je s posebnim entuzijazmom komentirala i domaća Twitter scena. Neki korisnici su zaključili kako Mia Dimšić s pobjedničkom pjesmom previše podsjeća na pjesmu Willow Taylor Swift.

"Naša kantautorica je bacila oko na Willow", stoji u jednoj objavi na Twitteru.

"Može li nas Taylor tužiti, pa da nas diskvalificiraju i da umjesto Mie pošaljemo Marka?" zeza se također jedna korisnica Twittera.

"Reakcija Taylor Swift kada vidi hrvatsku pjesmu za Eurosong: Vidimo se na sudu", napravila je meme jedna Twitterašica.

"Nekada smo bili poštena država", dodao je drugi korisnik, uz snimku nastupa Vesne Pisarović na Dori 2002. godine s pjesmom "Sasvim sigurna".

Poslušajte pjesmu Taylor Swift Willow i pobjedničku pjesmu Mije Dimšić Guilty Pleasure.

Izvor: Društvene mreže
Izvor: Društvene mreže

Inače, u jednom intervjuu Mia je i sama otkrila kako joj je najveći uzor Taylor, pa stoga ni ne čudi što njezina pjesma tako neodoljivo podjeća na Taylorin stari hit.

"Moj najveći glazbeni uzor je Taylor Swift uz čije sam country albume prošla cijelu srednju školu i to neko kritično razdoblje traženja sebe. Od nje sam sigurno najviše naučila o pisanju i tome kako na papir prenijeti slike iz svog života, ali tekstualno mi je najveća inspiracija glazba koju piše i izvodi Kacey Musgraves," izjavila je jednom prilikom za Gloriju.

  • +25
Dora 2022 Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX