uoČi izlaska serije

Tvorac serije 'Kruna': 'Pisati scenarij o kraljevskoj obitelji je minsko polje'

27.10.2023 u 13:36

Bionic
Reading

Prije lansiranja posljednje, šeste sezone Netflixove hit serije o britanskoj kraljevskoj obitelji, scenarist i dramaturg Peter Morgan rekao je da nikada nije radio na nečemu što je izazvalo toliki bijes u javnosti

'Kritičari serija 'Kruna', uključujući Judi Dench i Johna Majora, sigurno se osjećaju 'prilično glupo' nakon gledanja serije', rekao je njen tvorac za Variety.

Dench je optužila seriju za 'grubi senzacionalizam' prije objavljivanja pretposljednje sezone prošle godine, dok je Major opisao neke od scena kao 'zlonamjerne besmislice'. Kao odgovor, Netflix je priložio odricanje od odgovornosti za 'izmišljenu dramatizaciju' na traileru za seriju.

Izvor: Društvene mreže

Morgan je rekao da je teško voditi razuman razgovor o seriji u Ujedinjenom Kraljevstvu. 'Svatko u Britaniji, priznali oni to ili ne, ima trazinu osjetljivosti i privrženosti kraljevskoj obitelji, zbog čega je to apsolutno minsko polje za dramaturge. A ipak su dramaturzi rođeni da pišu o kraljevima i kraljicama. To je ono što mi radimo', poručio je. Šesti i posljednji nastavak serijala bit će objavljen u dva dijela, prvi 16. studenog, a drugi 14. prosinca.

Rekao je da je skoro završio pisanje posljednje sezone kada je Elizabeta II umrla prošlog rujna, te je promijenio kraj. 'Svi smo prošli kroz iskustvo sprovoda. Dakle, zbog toga koliko su svi to duboko osjetili, morao sam pokušati pronaći način na koji bi se posljednja epizoda pozabavila smrću lika', ispričao je scenarist i dramaturg.

Morgan je priznao da je izbjegavao čitanje memoara princa Harryja premda ima puno suosjećanja za njega. Osvrnuo se i na medijsko izvještavanje o pojavljivanju Dianinog duha u nadolazećoj sezoni, rekavši da njezina pojava nikada nije trebala biti nadnaravna. 'Ona je nastavila živjeti u umovima onih koje je ostavila. Diana je bila jedinstvena i pretpostavljam da me to nadahnulo da nađem jedinstven način da je predstavim. Zaslužila je poseban tretman u priči', istaknuo je.

STIŽE 5. SEZONA!

[FOTO] Možete li reći koja je koja? Mnogi uopće neće primijetiti razliku između prave Diane i glumice u seriji 'Kruna'

Pogledaj galeriju