kontroverzna serija

Serija 'Kruna' na meti gledatelja: Bijesni zbog dramatizacije smrti princeze Diane

20.03.2023 u 20:20

Bionic
Reading

Netflixova serija 'Kruna' zbog mnogočega se našla na meti žestokih negodovanja, a posebice zbog prikazivanja scena vezanih uz omiljenu princezu Britanije. Ovaj put izašle su fotografije smrskanog Mercedesa, replike automobila u kojem je princeza poginula

Iako je rečeno da neće prikazivati smrt princeze Diane zbog boli koje bi scene mogle uzrokovati gledateljima, čini se da se produkcijski tim ipak predomislio. U listopadu Netflixova ekipa koja stoji iza serije 'Kruna' viđena je u Parizu kako rekonstruira scenu posljednjeg putovanja voljene princeze, a druge scene prikazuju istražitelje koji pregledavaju štetu. Nagrađivana serija bezbroj je puta izazvala kontroverze, a čini se da šesta sezona donosi još scena koje će uzbuditi publiku.

'Kruna' riskira novu svađu s javnosti i kraljevskom obitelji nakon što su se pojavile slike koje prikazuju repliku unakaženog Mercedesa koji je prevozio princezu Dianu. Na set u studio 'Elstree' dovezen je smrskani Mercedes, baš poput onog u kojem je nastradala Diana i njezini suputnici, što tjera mnoge na razmišljanje kako će se prikazati njezina smrt.

'Mislim da će mnogim ljudima biti prilično loše što su išli u toliko detalja da rekreiraju kako auto je smrskan. Mislim da će to izazvati mnogo uzrujanosti kraljevske obitelji. Da je u pitanju bilo koja druga obitelj, nisam siguran da bi to učinili', rekao je jedan pratitelj serije.

Iako je Netflix već više puta suočen sa žestokim reakcijama, produkcijski tim naglašava milijunima gledatelja da je riječ o dramatizaciji u kojoj se istina izvrće, a činjenice se prikazuju kao fikcija. Među kritičarima je bio i Earl Spencer, Dianin brat, koji je rekao da se osjećao nelagodno gledajući sestrin prikaz u drami te rekao kako se boji da će gledatelji zaboraviti da je to fikcija.

Podsjetimo se, odlučeno je da 'Kruna' neće rekreirati sam sudar. Umjesto toga, fokusirat će se na trenutke koji su doveli do nesreće i posljedice tragedije, ali i na Charlesov dolazak u Pariz po Dianino tijelo.

  • +11
Snimanje 6. sezone serije 'Kruna' Izvor: Profimedia / Autor: CALLUM MOFFAT / MIRRORPIX / PROFIMEDIA