6. SEZONA

Stiže posljednja sezona Netflixove 'Krune': Poznat je datum, a zna se i što nas čeka

10.10.2023 u 10:26

Bionic
Reading

Ono što smo dugo čekali, uskoro ćemo, prema najavama, i gledati. Finalna, šesta sezona Netflixove hit serije 'Kruna', koja prati živote članova britanske kraljevske obitelji kroz godine, stiže napokon na male ekrane

Netflix je napokon, nakon dugo iščekivanja, najavio šestu, ujedno i posljednju sezonu svoje hit serije 'Kruna', inspirirane životima članova britanske kraljevske obitelji. Posljednja sezona biti će prikazana u dva dijela i to ove jeseni.

Prvi dio premijeru će imati u četvrtak, 16. studenog, dok će drugi dio biti isto tako prikazan u četvrtak, samo 14. prosinca. Ovo je prvi puta da je serija podijeljena u dva segmenta, a odluka je vjerojatno donesena kako bi se pažnja gledatelja zadržala dovoljno dugo.

Kruna - 6. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Sve ovo popratio je i teaser u kojem je u kratkim isječcima prikazano što nas čeka. Kadar prikazuje raskošno uređeni dnevni boravak, dok u pozadini zlokobno otkucava sat, a gledatleji čuju glasove Claire Foy, Olivije Colman i Imelde Staunton, koje su kod različite faze života utjelovile kraljicu Elizabetu II, koji se preklapaju.

Glumačka postava 'Krune' mijenjala se svake dvije sezone, a sve kako bi što bolje prikazali likove koji su starili kroz desetljeća. Tako je Claire Foy glumila mladu Elizabetu u 1. i 2. sezoni, nakon nje je stigla Olivia Colman i na kraju Imelda Staunton, koja će i završiti cijelu sagu.

STIŽE 5. SEZONA!

[FOTO] Možete li reći koja je koja? Mnogi uopće neće primijetiti razliku između prave Diane i glumice u seriji 'Kruna'

Pogledaj galeriju

Kao što je najavljeno, šesta sezona bi trebala pokriti razdoblje od 1997. do 2005. godine. Od glumaca tu su Elizabeth Debicki kao princeza Diana, Dominic West kao sadašnji kralj Charles III, Jonathan Pryce kao princ Philip i Lesley Manville kao princeza Margaret. Uz njih se vraćaju i Salim Daw i Khalid Abdalla kao Mohamed i Dodi Al Fayed, dok na malim ekranim debitiraju Rufus Kampa i Flyn Edwards kao princ William i princ Harry kao dječaci.

Prve četiri epizode, prvog dijela šeste sezone, pratit će vezu Diane i Dodija prije katastrofalne automobilske nesreće u Parizu 1997. godine, u kojoj su oboje izgubili život.