ZVIJEZDA 'EVERWOODA'

Tužna vijest iz Hollywooda: Treat Williams poginuo u prometnoj nesreći

13.06.2023 u 08:15

Bionic
Reading

Kako je potvrdio njegov agent, Treat Williams preminuo je u 72. godini života, nakon što mu je, dok je vozio motor, automobil oduzeo prednost

Prometna nesreća, u kojoj je Treatu Williamsu dok je upravljao motociklom osobni automobil oduzeo prednost, bila je kobna za ovog holivudskog glumca kojeg se mnogi sjećaju po ulogama u holivudskim serijama i filmovima, poput 'Kose' ili 'Everwooda'.

Njegovu smrt za magazin People potvrdio je njegov dugogodišnji agent Barry McPherson. 'Preminuo je danas popodne. Skretao je lijevo ili desno i auto mu je oduzeo prednost. Shrvan sam. Bio je divan čovjek, iznimno talentiran', rekao je McPherson i dodao:

'Bio je glumac nad glumcima. Filmaši su ga voljeli. Bio je srce Hollywooda od kasnih 70-ih. Bio je jako ponosan na sve što je ove godine odradio i bio je zadovoljan poslom kojeg sam mu sredio. Imao je uravnoteženu karijeru.'

  • +4
Treat Williams Izvor: Profimedia / Autor: United Archives/Impress / United Archives / Profimedia

Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko 17 sati na Route 30 u blizini Dorseta u Vermontu. Prema prvim policijskim izvješćima, vozač automobila skretao je i nije vidio motor. U nesreći je jedino Williams bio teško ozlijeđen te je helikopterom prevezen u bolnicu u New Yorku.

Treat Williams svoju je karijeru počeo još 1975. kada je debitirao u filmu 'Smrtonosni heroj', nakon čega su se krenule nizati uloge. Već četiri godine kasnije dobio je ulogu Gergea Bergera u mjuziklu 'Kosa', zahvaljujući kojoj je dobio i prvu nominaciju za Zlatni globus, a obilježila ga je i uloga dr. Andrewa Browna u hit seriji 'Everwood' iz 2002.