BOGATA NASLJEDNICA

Ovo je Mathilde Pinault, 'it' djevojka nove generacije i pokćerka Salme Hayek

13.06.2023 u 06:20

Bionic
Reading

Iako je bila iznimno uspješna u konjičkom sportu, najstarija kći Francois-Henrija Pinaulta, Mathilde, odlučila je zatvoriti to poglavlje svog života, vjerojatno impresionirana blještavilom koje joj se nudi na društvenim događanjima i najprestižnijim modnim revijama na svijetu, za koje pozivnice dobiva zahvaljujući upravo svom ocu

Njezino ime je Mathilde Pinault, ima 22 godine i kći je Francois-Henrija Pinaulta i njegove prve supruge Dorothee Lepere. Mathilde je rođena 2001. godine u Parizu i ima tri godine starijeg brata Francoisa. Njihovi roditelji u braku su bili osam godina, od 1996. do 2004., a danas je Pinault sretno oženjen slavnom meksičkom glumicom Salmom Hayek, s kojom ima kćer Valentinu Palomu.

'Dug niz godina, možda i zbog njegovog posla, mislila sam da ga uvijek trebam iznenaditi, da uvijek moram biti savršena kako bih ga učinila ponosnim. No onda sam otkrila da sam jednostavno ja ta koja ga čini ponosnim', rekla je o svom odnosu s ocem.

  • +7
Mathilde Pinault Izvor: Profimedia / Autor: A.A. Gill / Alamy / Alamy / Profimedia

Razvod roditelja poprilično je teško pao tada trogodišnjoj Mathilde pa je utjehu počela pronalaziti među konjima. Budući da joj je otac stvorio iznimno bogatstvo, zahvaljujući tome što je i danas CEO Keringa, tvrtke koja u svom portfelju ima neke od najluksuznijih brendova, poput Yves Saint Laurenta, Alexander McQueena, Balenciage, Guccija i Bottega Venete, Mathilde se već s pet godina počela baviti jahanjem, a na prvo natjecanje otišla je kao 10-godišnjakinja.

U tome je bila iznimno uspješna te se čak zbog toga na neko vrijeme preselila iz Pariza u London, no u posljednje vrijeme više je privlače društvena događanja i modne revije od sportskog života.

Zahvaljujući ocu, Mathilde dobiva pozivnice za najvažnije revije pariškog Fashion Weeka te se druži sa svjetskim facama i najvećim imenima modne industrije, a nedavno je i sama nosila revije za brendove Giambattista Valli i Balenciaga.

Među svoje prijatelje svrstava članicu monegaške obitelji Charlotte Casiraghi, kao i nasljednicu Zare, Martu Ortegu Perez, s kojima dijeli i ljubav prema konjima.

S maćehom je u odličnim odnosima te se ponekad zajedno pojavljuju na događanjima, a ponekad u izlazak povede i mlađu polusestru Valentinu Palomu. Osim nje, iz očeve veze sa supermodelom Lindom Evangelistom ima polubrata Augustina Jamesa.

O svom odnosu sa Salmom Hayek svojedobno je rekla: 'Ona mi pomaže u svakodnevnom životu. Uči me da uvijek znam što je važno i što je prioritet. Ona ima taj plamen koji me smiruje.'

Ipak, unatoč životu na visokoj nozi, Mathildeina mama trudi se uvijek je držati na zemlji te je odmalena uči da je škola najvažnija. Kako stoji na njezinom profilu na Linkedlnu, 22-godišnjakinja studira ekonomiju i društvene znanosti na Emlyon Business School u francuskom Lyonu.