'Call for Istanbul'

Turska romantična drama jedna je od gledanijih na Netflixu: Postavlja pitanja koja se bojimo upitati

29.11.2023 u 12:54

Bionic
Reading

Tek par dana što je dostupna na Netflixu, ova romantična drama već je na prvom mjestu top ljestvice filmova u Hrvatskoj. Priča o romansi dvoje vjenčanih putnika natjerat će vas da promislite o vlastitim odnosima

Iako smo već navikli da romantične priče ispričane na Netflixu većinom pričaju već ispričane priče uz neke manje izmjene, listajući popularan streaming servis već nam nekoliko dana u oči upada naslov 'Last Call for Istanbul'. Zanimljiv naslov i rečenica koja opisuje film natjerala je mnoge gledatelje da ovom turskom djelu pruže priliku, a postotak pozitivnih recenzija uvjerava nas da su rijetki ostali razočarani.

'Serin i Mehmet, koji se slučajno sretnu u zračnoj luci na putu iz Istanbula za New York, bivaju uvučeni u nezaboravnu noć uzbuđenja, želje i iskušenja u New Yorku. Iako zajedno provode najbolje trenutke života, postoji samo jedan problem: oboje su u braku', stoji u službenom opisu filma.

Last Call for Istanbul | Official Trailer | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Među simpatičnim dvojcem svima su jasno vidljive iskre te dio nas navija da se dogodi i taj posljednji 'klik' koji bi ih spojio. Međutim, onaj 'moralniji pol' ipak je svjestan da se radi o već zauzetim osobama te gledajući film osjećamo kao da i sami sudjelujemo u nekoj prevari, nečem vrlo osobnom i intimnom. Htjeli bismo da završe zajedno, ali ne smijemo to htjeti... A onda se događa preokret koji ne očekujemo.

Imajte na umu da je riječ o vrlo životnoj priči koja se vrlo lako može dogoditi svima, tako da gledajući film ostavite otvoren um.

Radnja filma prikazuje tek malo više od jednog dana, a u jednom danu ovom se dvojcu dogodi uistinu svašta: od dijaloga koji otvaraju razna pitanja o kojima se često šuti do napetih događaja u Gradu koji ne spava.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

'Razlog zašto smo čekali sve te godine da se ponovno okupimo je taj što smo čekali scenarij, priču koja neće razočarati publiku. Po meni, ovo je pravo vrijeme i prava priča', komentirala je Beren Saat, glumica koja je s kolegom Kivancem Tatlitugom već glumila u turskoj seriji 'Zabranjena ljubav'.

Last call for Istanbul Izvor: Promo fotografije / Autor: Beste Abur/Netflix