OMILJENI LJUBIMAC CHAMP

Tuga u obitelji američkog predsjednika: Uginuo jedan od dvojice njemačkih ovčara

19.06.2021 u 19:54

Bionic
Reading

Predsjednik Joe Biden i prva dama dr. Jill Biden oplakuju svog ljubimca, voljenog njemačkog ovčara Champa, koji je uginuo u subotu

Vijest o smrti ljubimca koji je u obitelji Biden proveo posljednjih 13 godina, američki je predsjednik objavio na društvenim mrežama.

'Teškog srca vam javljamo da je danas naš voljeni njemački ovčar, Champ, mirno preminuo kod kuće. Bio nam je stalni, dragocjeni pratitelj tijekom posljednjih 13 godina i cijenila ga je cijela obitelj Biden', stoji u izjavi obitelji predsjednika Bidena.

'Čak i dok je posljednjih nekoliko mjeseci gubio snagu, kad bi ušli u sobu on bi se trznuo i uvijek mahao repom, pa nas gurao da ga češkamo iza uha i po trbuhu. Gdje god da smo bili, želio je biti uz nas, i sve je odmah bilo bolje kad je bio pored nas', navode Bideni dalje u izjavi pa se prisjećaju sretnih trenutaka koje je obitelj prolazila s Champom.

'Najviše od svega je volio sklupčati se pred našim nogama pored vatre na kraju dana, pridružiti nam se na sastancima i svojim prisustvom smanjiti stres ili se sunčati u vrtu Bijele kuće. U našim najradosnijim trenucima i našim najtužnijim danima bio je tu s nama, osjećajući svaki naš neizgovoreni osjećaj i emociju', navodi se u izjavi koju Bideni zaključuju s: 'Volimo svog slatkog, dobrog dječaka i uvijek će nam nedostajati'.

Po useljenju u Bijelu kuću predsjednik i prva dama su doveli svoja dva psa, Champa i Majora, što je zabilježeno kao povratak ljubimaca u Bijelu kuću nakon četiri godine.

Pored toga, Major je prvi pas za spašavanje koji je živio na toj adresi, ali nije se odmah snašao pa je zabilježen incident u kojem je napao osoblje Bijele kuće. Nakon dodatne obuke na koju je upućen, Major je u ožujku ove godine ponovno primijećen u Bijeloj kući.

  • +15
Psi predsjednika Bidena Izvor: Profimedia / Autor: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

U nedavnom intervjuu za časopis People, dr. Jill Biden je rekla kako za Champa i Majora nemaju nikakva pravila, jer su stvarno dobri psi.

'Učimo ih od samih početaka', dodao je u zajedničkom intervju predsjednik Biden i opisao njihjove osobnosti.

'Champ je star, ima 14 godina, a u psećem korpusu je izuzetno dobro uvježban pa misli da radi za tajnu službu. Ali Major, koji je veliki, mali pas, ima oko godinu i pol dana i jedino pravilo koje Jill ima za njega, i koje on slijedi je: 'Ne penji se po namještaju', rekao je Joe Biden.