INCIDENT S OSIGURANJEM

Bijela kuća ponovno bez kućnih ljubimaca: Zbog agresivnog ponašanja psi Joea Bidena vraćeni u Delaware

09.03.2021 u 12:36

Bionic
Reading

Odlaskom Donalda Trumpa iz Washingtona brojni ljubitelji kućnih ljubimaca obradovali su se što će na travnjaku Bijele kuće nakon četiri godine ponovno gledati razigrane životinje. Veselje nije dugo trajalo, jer su dva njemačka ovčara Joea Bidena u ponedjeljak vraćena u Delaware

Psi Champ i Major, prema navodima CNN-a, odvedeni su iz Bijele kuće nakon 'incidenta s ugrizom' u kojem su sudjelovali pas Major i pripadnik osiguranja Bijele kuće.

Detalji o ozljedi i stanju pripadnika osiguranja još nisu poznati, a nije jasno ni hoće li psi u Delawareu ostati na neodređeno vrijeme ili će se vratiti u Washington.

Javnost je s oduševljenjem pozdravila povratak kućnih ljubimaca nakon četiri godine u Bijelu kuću i podržala odluku Joea i Jill Biden da s njima usele Champ i Major.

  • +5
Champ i Major Izvor: Profimedia / Autor: Adam Schultz/White House / Zuma Press / Profimedia

Major je prvi spašeni i udomljeni pas koji je uselio u Bijelu kuću, no i pas koji je pokazivao agresivno ponašanje poput lajanja i skakanja na osoblje, dok je 14-godišnji Champ navodno blaže naravi.

I sam predsjednik Biden je krajem prošle godine hodao s ortopedskim pomagalom na nozi, koje je zaradio navodno se igrajući s Majorom.

Opisujući događaj iz studenog za CNN, Biden je rekao kako je upravo izašao ispod tuša kad je Major ispustio loptu ispred sebe i pozvao ga na igru.

'Došetao sam do spavaće sobe, zgrabio loptu, a on je potrčao. Šalio sam se, trčao za njim i hvatao ga za rep. U trku je kliznuo na tepih, a ja sam se o taj tepih spotaknuo', prepričao je Biden i zaključio da i nije baš neka uzbudljiva priča.

U zajedničkom intervjuu za časopis People prošlog mjeseca, Jill Biden je rekla kako Champ i Major nemaju nikakvih pravila i te da su stvarno dobri psi, a Joe je rekao kako su ih trenirali od samih početaka.

'Champ je star, ima 14 godina i Canine Corps (rod vojske zadužen za treniranje pasa, op. a.) ga je izuzetno dobro uvježbao pa misli da radi u tajnoj službi. Ali Major, koji je veliki, mali pas star oko godinu i pol dana ima jedno jedino pravilo koje mu je odredila Jill i kojeg se drži: 'Ne penji se po namještaju'.

Planiraju li ih vratiti u Washington, predsjednik i prva dama morat će uvesti i drugo pravilo: 'Ne napadaj osoblje Bijele kuće'.