OD OSREDNJE GLUMICE DO VOJVOTKINJE

Trnovit put do uspjeha, osrednja karijera i žestoki napori da postane slavna i bogata: Evo kako se na društvenoj ljestvici uzdizala Meghan Markle

30.04.2022 u 09:36

Bionic
Reading

Nova knjiga spisateljice Tine Brown seže toliko daleko da rezimira cijelu putanju holivudske karijere Meghan Markle, njezin propali brak s filmskim producentom Trevorom Engelsonom, pomno osmišljen plan da postane UN-ova ambasadorica dobre volje te snažnu želju za životom na visokoj nozi

Danas je poznajemo kao sofisticiranu vojvotkinju, uvijek dotjeranu i u najskupljim luksuznim brendovima, kako živi mirnim obiteljskim životom s princem Harryjem i dvoje male dječice te je orijentirana na humanitarne projekte. No Meghan Markle na svojim je počecima bila kilometrima daleko od tog privilegiranog bogatog svijeta kojem danas pripada.

Kako je krenula u glumačke vode

Gotovo sedam godina otkako je maturirala na Sveučilištu Northwestern u Chicagu Markle nije ostvarila zacrtano – postati nova Angelina Jolie. Njezin plan da pokori Hollywood nije baš išao glatko, pa je u nedostatku ozbiljnih ponuda prihvaćala sve što se nudilo. Dobivala je manje uloge, uglavnom s tek nekoliko sekundi na ekranu i eventualno nekoliko izgovorenih riječi, a kako bi podmirila skup život u Los Angelesu, istovremeno je konobarila, ali i bila hostesa u popularnom showu ‘Deal or No Deal’.

‘Stajanje tamo činilo mi se kao čitava vječnost u tim užasno neudobnim i jeftinim štiklama od deset centimetara, a sve čekajući da netko odabere moj broj kako bih mogla otići i sjesti’, opisala je tada svoje nezadovoljstvo poslom lijepe hostese s kovčegom punim novca u igri na sreću. Kolegice s kojima je radila opisale su je pak kao vrlo ambicioznu, govoreći da je u pauzama snimanja emisije uvijek učila neke scenarije, nazivala agenta i tražila nove castinge. Nizale su se odbijenice, nije se uspjela probiti u masi mladih i talentiranih, a svoje frustracije opisivala je u blogu The working actress.

  • +5
Izvor: Profimedia / Autor: MWP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Zabilježila je još davne 2010. svoje gorko iskustvo u Hollywoodu riječima: ‘Nikada nisam dovoljno crna za uloge Afroamerikanaca, a ni dovoljno bijela za uloge bijelaca. To me zapravo smještava negdje u sredinu, ja sam etnički kameleon koji ne može pronaći posao.'

Nakon niza sitnih uloga u kojima je baš nitko nije zamijetio, a pomoć nije stizala ni od pet godina starijeg dečka Trevora Engelsona, inače filmskog producenta, napokon joj se ukazao tračak nade da bi ipak mogla ostvariti značajnu glumačku karijeru.

U ljeto 2010. pojavila se na audiciji za novu odvjetničku seriju ‘Suits’, točnije za ulogu Rachel Zane. Uz 150 ostalih prijavljenih, Markle se ipak uspjela istaknuti. ‘Nije imala nikakvu reputaciju, njezin rad nije bio znan, ali srećom njezina neodređena etnička pripadnost ovoga se puta pokazala kao prednost. Produkcija je htjela nekog urbanog’, govori odjeljak u novoj knjizi Tine Brown, autorice koja piše o ženama iz britanske kraljevske obitelji. Uspjela je očarati sve na setu te dobila ulogu nakon dugih osam godina probijanja u svijetu glume.

Nategnut ljubavni odnos s bivšim suprugom i druge veze prije Harryja

O njezinoj vezi s Trevorom Engelsonom nije se mnogo znalo. Živjeli su pristojnim životom, on je uglavnom bio orijentiran na svoju producentsku karijeru, dopadali su ga uglavnom filmovi osrednje kvalitete, ali time je bio zadovoljan. Ona je pak uvijek žudjela za većim uspjehom. Kada je potpisala prvi unosniji ugovor te postala dio postave serije ‘Suits’, njezin je odabranik shvatio da stvari izmiču kontroli te da je pravo vrijeme da joj stavi prsten na ruku. Zaprosio ju je dijamantnim prstenom tijekom romantičnog putovanja u Belize.

Istovremeno, Markle je pristala narednih pet godina snimati i živjeti u Torontu u Kanadi, a Engelsona je posao obavezivao na ostanak u Kaliforniji. Zbog toga su nastavili vezu na daljinu, ovaj put kao zaručnici.

Nakon uspješne prve sezone serije u ljeto 2011. udala se za svog odabranika na plaži Ocho Rios na Jamajki. Par je pozvao samo najbliže prijatelje na vjenčanje, a neki od njih kasnije su posvjedočili da se već tada vidjela promjena u ponašanju mlade glumice.

‘Striktno je zabranila korištenje društvenih mreža i objavljivanje fotografija. Svima nam je to bilo smiješno jer je u seriji bila tek nekoliko mjeseci, a već se počela ponašati kao razmažena holivudska faca.'

Svoju su ljubav supružnici održavali putem Skypea, a nije dugo prošlo i u njihovom braku pojavile su se prve veće pukotine. Da su daljina, različiti planovi za budućnosti i ambicije učinili svoje, Engelson je brzo primijetio te se požalio svojim prijateljima da strahuje kako će ga supruga ostaviti. Pokazalo se da su njegovi strahovi bili opravdani te mu je pri prvom susretu uživo priopćila da ga više ne voli i zatražila razvod. Vjenčani i zaručnički prsten poštom mu je potom poslala u LA.

Kanadska elita brzo ju je prigrlila

U Kanadi je Markle naprosto uživala, brzo je postala jako popularna među tamošnjom elitom te upoznala prave ljude u pravo vrijeme. Tako je bez velikog napora postala poželjna članica prestižnog kluba Soho House, u koji nije svima dozvoljen ulaz. Uzdizanje na društvenoj ljestvici postigla je i poznanstvom s dizajnericom Jessicom Mulroney, udanom za poznatog Kanađanina Bena Mulroneya, sina bivšeg kanadskog premijera.

Blog o glumi tada je zamijenila lifestyle savjetima i to pod imenom The Tig. Pisala je o modi, ljepoti, putovanjima i gastronomiji. Puno je putovala, a mnoga od tih putovanja bila su sponzorska s raznim kompanijama koje bi je angažirale. Uz to, svim je silama pokušala postati ambasadorica dobre volje UN-a, ali uz sve napore i razgovore s visokopozicioniranim ljudima iz te organizacije, dodijeljena joj je titula zagovornice UN-a. Humanitarni rad osigurao joj je nova poznanstva, nova putovanja i dobar materijal za CV.

Do 2016. već se jako dobro uhodala u društveni život Toronta, pa su je spajali s hokejašem Michaelom Del Zottom, a potom je prohodala s iskusnim chefom Coryjem Vitiellom. S njim je i živjela te su zajedno gajili veliku ljubav prema psima i sjajnim obrocima.

Pa ipak, Vitiello nije imao planova o zasnivanju obitelji i vjenčanju, a njezine godine su prolazile. Prekinuli su, a to ljeto Markle je odlučila otputovati na odmor u London.

Autorica u knjizi piše ovako: ‘Meghan je oduvijek bila tako blizu slavi, ali nikad sasvim tu, unutar časopisa, ali ne i na naslovnici. Zagovornica UN-a, ali ne i UN-ova ambasadorica, lokalna slavna osoba u Torontu, ali nepoznata osoba u New Yorku. Dok je snimala petu i šestu sezonu serije ‘Suits’, bila je itekako svjesna toga da joj sat otkucava. Trebala je navršiti trideset i pet godina, a još uvijek nije dobila poziv Anne Wintour za Met Galu.'

Meghan Markle odlazi u London u pravo vrijeme i ispisuje svoju sudbinu vojvotkinje

Srpanj u Londonu poznat je po brojnim Amerikancima u gradu koji baš ondje dolaze na odmor. Jedna od njih bila je i Markle, a u glavnom britanskom gradu imala je nekoliko poznanika. Ondje ju je između ostalog doveo modni ugovor s Ralphom Laurenom, čije je kreacije trebala odjenuti na Wimbledonu.

Sastala se u Londonu s nekoliko bitnih ljudi, između ostalog došla je na zabavu milijardera Johna Caudwella te se sprijateljila s Lizzie Cundy, reality osobom koja je poznavala sve i svakoga u britanskoj metropoli. Mudra Markle natuknula joj je da se može zamisliti u Velikoj Britaniji te da traži poznatog dečka. Konačno, opušteni sastanak s Violet von Westenholz osigurao joj je potencijalni ostanak u Londonu.

Violet je naime kći najboljeg prijatelja princa Charlesa te je itekako znala da je princ Harry u fazi u kojoj bi mu društvo simpatične Amerikanke dobro došlo. Stoga im je dogovorila spoj na slijepo, a nakon prvog sastanka Harry je toliko bio opčinjen glumicom da više nije bilo povratka i ostalo je povijest...