SVJESTAN JE SVEGA

Trebalo mu je 20 godina: Justin Timberlake javno se ispričao Britney Spears, ali i Janet Jackson

12.02.2021 u 19:45

Bionic
Reading

Nakon što je svjetlo dana ugledao dokumentarni film o Britney Spears, mnogi su njezini obožavatelji osudili Justina Timberlakea i njegove poteze, smatrajući ga jednim od glavnih krivaca za njezin slom. Podužom objavom, koju je objavio na Instagramu, pjevač se ispričao njoj, ali i svojoj kolegici Janet Jackson, zbog incidenta na Super Bowlu

Kada je prošlog petka napokon prikazan dokumentarni film o Britney Spears, pod nazivom 'Framing Britney Spears', malo je rečeno da je javnost ostala šokirana. Dokumentarac prati njezin život, put do slave, ali i okrutno ponašanje medija prema njoj, probleme s mentalnim zdravljem, kao i bitku koju vodi s ocem, a kojeg je sud imenovao njezinim skrbnikom.

Osudu javnosti nakon svega je doživio i njezin tadašnji dečko, pjevač Justin Timberlake, koji je sada uputio javnu ispriku upravo Britney Spears, ali i kolegici Janet Jackson zbog incidenta u poluvremenu Super Bowla 2004. godine, kada je zbog nespretnog kostima slučajno pokazala grudi, a on ju nije zaštitio.

U podužoj objavi na Instagramu Timberlake je priznao kako je profitirao od industrije koja odobrava rasizam i mizoginiju, a njegovu izjavu s emotikonima srca podržala je i njegova supruga, glumica Jessica Biel.

'Vidio sam poruke, tagove, komentare ostavljene na društvenim mrežama i želim odgovoriti na njih. Iskreno mi je žao za sve trenutke u mom životu kada su moji potezi doprinijeli problemu, što nisam progovorio o onome o čemu je tada bilo potrebno. Svjestan sam da sam se ponio krivo u ovim trenucima, ali i mnogim drugima, kao i da sam profitirao od sistema koji je širio mizoginiju i rasizam. Posebno se želim ispričati Britney Spears i Janet Jackston, jer mi je stalo do njih i znam da sam pogriješio.'

Justin Timberlake Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Podsjetimo, Britney Spears svjetsku je slavu doživjela krajem 90-ih godina, a njezinu izjavu kako je čekala brak da izgubi nevinost demantirao je svojedobno Justin Timberlake javno tvrdeći da su bili intimni. Kasnije ju je indirektno optužio da ga je varala i to pjesmom 'Cry Me A River', za čiji je spot angažirao glumicu koja neodoljivo nalikuje Britney.