Umjesto Dunje Mazzocco Drvar

Transfer s Nove TV: Damjana Ćurkov pridružuje se meteorološkom timu RTL-a

15.09.2020 u 12:11

Bionic
Reading

Meteorologinja koju smo do sada gledali na Novoj TV od danas je dio meteorološkog tima RTL-a, a gledatelji će je u emisiji 'RTL Vrijeme' moći pratiti već u četvrtak u 2O sati

Na zadnjoj godini Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (smjer meteorologija i oceanografija) svima je tvrdila da će jednog dana raditi na Novoj TV, a sada je Damjana Ćurkov odlučila napraviti životni zaokret.

'Svaka promjena je na početku izazovna, ali ja izazove volim tako da vjerujem da će ovo biti pozitivna promjena. Nadam se da ću opravdati dano povjerenje te gledateljima svakodnevno pomagati svojim izvještajima o vremenu', izjavila je 30-godišnja Kaštelanka.

Damjana je diplomirala na Geofizičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu, smjer Meteorologija i fizička oceanografija, a još je od osnovne škole gajila ljubav prema fizici i matematici pa je meteorologija bila idealan spoj onog što želi raditi.

'Meteorologija je primijenjena znanost i to prilično izazovna s obzirom na to da priroda igra glavnu ulogu, a na nama meteorolozima je da uz korištenje svih dostupnih materijala i alata, najbolje moguće procijenimo kakav nas razvoj situacije čeka', kaže Damjana te ističe da ju je cijeli RTL-ov tim dočekao s veseljem. S Dorianom Ribarićem i Željkom Pogačić i ja dugogodišnji smo prijatelji tako da su prelazak u novi tim i pripreme na novo radno okruženje bilo znatno jednostavnije', smatra meteorologinja.