omiljeni chef

Tomislav Špiček: 'Pazim se, ali ne mogu reći da sam sto posto discipliniran. Kod nas se u kući i dalje koriste svinjetina, perad, svinjska mast'

29.12.2021 u 08:56

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih zagrebačkih kuhara, kojeg gledatelji trenutno mogu pratiti u popularnom RTL-ovom showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj' u blagdanskom izdanju, govorio je o sudjelovanju u kulinarskim emisijama koje ga vesele, kćeri koja je talentirana za kuhanje poput njega i supruge, ali i o svom novom režimu života nakon što je 2018. godine doživio srčani udar

'Treba biti spreman za razne situacije, ali s godinama se naučiš da će te ljudi zaustaviti. Bude tu pokoja kritika ili primjedba, savjet ili recept', ispričao je Tomislav Špiček za Večernji list.

Trenutačno radi na više projekata, u poljoprivredi i pomaže roditeljima, što mu je najbolji način relaksacije, a priprema se za dvostruko slavlje, novogodišnje i rođendansko. 'Moj otac rođen je 1. siječnja pa je kod nas dupli razlog za slavlje. On je lovac pa je na našem blagdanskom stolu uvijek divljač, ali i odojak, francuska salata i kolači. Naravno, tu su i domaći suhomesnati proizvodi koji se uvijek narežu za goste koji dolaze cijeli dan', otkrio je omiljeni chef. Njegovim stopama krenula je kći Paula te se pojavila u prošloj sezoni emisije kao gostujući član žirija.

  • +4
Tomislav Špiček Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Od 2018. godine, kad je doživio srčani udar, usporio je tempo i promijenio način prehrane. 'Pazim se, ali ne mogu reći da sam sto posto discipliniran. Kod nas se u kući i dalje koriste svinjetina, perad, svinjska mast. Uživam u hrani onako kako treba, uspio sam uhvatiti neki ritam, sada jedem normalnije, ali gušti su gušti. Paula mi je od početka velika podrška u zdravijem načinu života pa mogu reći da ima veću disciplinu nego ja. U svakodnevni meni uvrstila je puno ribe i povrća i stvarno pazi da se jede kuhano i da se držimo reda', objasnio je Špiček.