velika promjena

Tomislav Špiček ima novi imidž, nakon infarkta skinuo je 10 kilograma

29.11.2020 u 09:55

Bionic
Reading

Na radost mnogobrojnih gledatelja, popularni kulinarski show 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' ima i svoje blagdansko izdanje nazvano 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!'. A u novom izdanju gledatelji će moći gledati i jednog od najpoznatijih zagrebačkih profesionalnih kuhara i prvih celebrity chefova u Hrvatskoj koji je tijekom dulje pauze u snimanjima odlučio pustiti bradu i brkove

'Božićno izdanje ovog showa je jako dobro, natjecatelji se pripremaju. Bit će to sve u redu. Na repertoaru su tradicionalni recepti, bit će puno slatkih i domaćih stvarčica. Vidjet ćemo i nove specijalitete', ispričao je Tomislav Špiček za 24sata.

Tijekom blagdana, otkrio je, on nije glavni u kuhinji, nego glavnu riječ preuzima njegova mama. 'Ona tada kuha za sve nas. Za mene i moju obitelj te sestru i njezinu obitelj. Uvijek se na stolu nađu juhica, kuhana junetina, obavezno purica s mlincima, salata, cikla, orehnjača, makovnjača, razne varijante slanoga, štrukle... Na Božić sam uvijek slobodan, ali ja obično obavim nabavu i pomognem mami sve pripremiti dan prije, nasolim puricu da stoji i slično. Tada sam samo pomoćni radnik', kaže poznati chef.

  • +9
Tomislav Špiček Izvor: Cropix / Autor: Biljana Blivajs / CROPIX

Od kad je krajem 2018. godine doživio infarkt i završio u kliničkoj bolnici Merkur promijenio je životne navike. U početku mu je, priznao je, bilo teško prilagoditi se zbog obaveza. 'Mogu reći da sam do sada izgubio deset kilograma, ali ne pridržavam se sada nekakvog režima. Ne jedem slatko, no to ću si priuštiti za Božić i ovako neke blagdane. Tada volim pojesti malo makovnjače i orehnjače. Pazim da preko tjedna ne jedem puno mesa i ugljikohidrata, radije kuhamo variva, a onda si za vikend dopustim malo više', izjavio je.

Infarkt je dobio zbog stresnog načina života, a sve je eskaliralo otkazom u zagrebačkom restoranu gdje je bio chef kuhinje. Poznati kuhar sada ima puno vremena za sebe, puno je s roditeljima, a najveća potpora su mu kći Paula i sin Ivan.