OMILJENO TV-LICE

Tomislav Jelinčić: 'Korak po korak kroz sve u životu, ne preskakati stepenice u karijeri i trajat ćeš bar 15 godina'

03.05.2019 u 14:41

Bionic
Reading

Ovih dana RTL- je proslavio svoju 15. godišnjicu. Ondje je od prvog dana Tomislav Jelinčić koji je vodio prve vijesti. Prisjetio se kako je to izgledalo iza kulisa, što se otad promijenilo i koliko je on napredovao od tada

'Prvi dan na RTL-u je bio na Međunarodni dan žena 2004. kada sam potpisao ugovor i odmah krenuo raditi. Prvi novinarski uradak za RTL koji su gledatelji mogli i vidjeti bio je intervju s tadašnjim premijerom Ivom Sanaderom. Mnogo se toga od tada promijenilo, posebno njemu', rekao je Tomislav Jelinčić za RTL.hr.

Ispričao je koji trenutak nikad neće zaboraviti.

'Ja pred kamerom minutu i pol prije vijesti, spreman započeti emisiju, a žena me zove na mobitel i kaže da su joj krenuli trudovi i da ju brzo vozim u rodilište. Drama. Na kraju je sve prošlo dobro, i emisija i porod. Jer u novinarstvu naučiš da probiti deadline nije opcija', poručio je.

Kao najveću poslovnu inspiraciju naveo je ljudsku glupost. Na pitanje koja je najbolja stvar koju je naučio radeći ovaj posao kaže: Korak po korak kroz sve u životu, ne preskakati stepenice u karijeri i trajat ćeš bar 15 godina.

Mladim studentima novinarstva je poručio da nikad ne zaborave da je u novinarstvu najvažniji čovjek i njegovo dostojanstvo. Na kraju dana za njega, rekao je, nema većeg zadovoljstva nego kad emisija ispadne onako kako su je unaprijed zamislili, kad dođu pozitivne reakcije i kada njihov trud na kraju nagrade i gledatelji dobrom gledanošću.

Otkrio je da godinama radi na dokumentarcu o Klepetanu, Malenoj i dida Stjepanu. To je najveći projekt u kojem je dosad sudjelovao, a koji bi trebao biti gotov do kraja godine.

  • +4
Tomislav Jelinčić Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX