IMA IH SEDMERO

Tko su djeca Kevina Costnera? Odrastaju daleko od svjetala reflektora, a dok su jedni na pragu 40-e, druge more tinejdžerske brige

06.01.2023 u 13:52

Bionic
Reading

Iako odavno spada u A listu holivudskih glumaca, djeca Kevina Costnera odrastaju daleko od svjetala reflektora, pojavljujući se tek povremeno u javnosti

Osim na izvanrednu karijeru, Kevin Costner još je više ponosan na čak sedam svojih nasljednika. S bivšom suprugom Cindy Silvom ima troje odrasle djece - Annie (38), Lily (36) i Joea (34); iz veze s Bridget Rooney tu je i sin Liam (26) dok sa sadašnjom suprugom Christine Baumgartner ima još troje djece - Caydena Wyatta (15), Logana Hayesa (13) i Grace Avery (12).

Iako je odavno na A listi najvećih holivudskih zvijezda, Costner je uvijek isticao da njegova djeca odrastaju baš kao i svi njihovi vršnjaci te da nemaju poseban status. A unatoč brojnim filmovima i hit seriji 'Yellowstone', osvojenim nagradama i priznanjima, upravo mu je uloga oca ona najdraža.

  • +18
Kevin Costner i Christine Baumgartner Izvor: Profimedia / Autor: Tommaso Boddi / Getty images / Profimedia

'Moraš se spustiti na pod da bi se igrao s njima, a moraš ih naučiti i da budu neovisni. A onda to i postanu i udalje se', priznao je svojedobno i dodao: 'Zapravo sam onaj koji osigurava sve. Ja sam otac i suprug, no svijet se ne vrti oko mene. Kada ne snimam filmove, normalno živim sa suprugom, vozim djecu na aktivnosti ili ih čekam da izađu s neke zabave. Ljudi imaju krivu predodžbu o tome kako funkcionira moj život.'

Annie Costner, 38

Najstarija od sedmero Costnerove djece iz braka sa Cindy Silvom je Annie Costner, rođena 15. travnja 1984. godine u Los Angelesu. Ona je pravi dokaz da jabuka ne pada daleko od stabla pa je već u najranijoj dobi počela glumiti.

Tako se, u ulozi Christine, pojavila s ocem u njegovom Oscarom nagrađenom filmu 'Ples sa vukovima', a nakon toga je snimila još nekoliko filmova, nakon čega je shvatila da gluma nije ono što je ispunjava, već producentski dio.

Suosnivačica je producentske kompanije Sound Off Films, zaslužne za mnoge dokumentarce, poput 'Katy Perry's Witness Tour', 'The Pittsburgh Drug Trials', 'The Discarded: A Tale of Two Riosand Bump and Spike'...

U srpnju 2016. udala se za liječnika Dannyja Coxa na imanju svog oca u kalifornijskoj Carpinteriji.

Lily Costner, 36

Dvije godine nakon Annie, 4. kolovoza 1986. u Los Angelesu rođena je druga kći Costnera i Silve, Lily. Ona se, baš poput starije sestre, okušala u glumi. Priliku je dobila 1995. u filmu 'Zauvijek prijateljice', a potom i u očevom filmu 'Poštar'.

A osim što je talentirana za glumu, Lily ima izniman talent za pjevanje, što je također naslijedila od oca koji pjeva u svom bendu Kevin Costner & Modern West. Snimila je nekoliko soundtracka za njegove filmove, a s njegovim bendom snimila je i pjesmu 'Heaven's Gate', koja se nalazi na albumu 'Tales from Yellowstone'.

Govoreći u lipnju 2014. o Lily za HuffPost, ponosni Costner je rekao: 'Lily je nevjerojatna pjevačica i tekstopisac. Da želi, mogla bi postati stvarno velika zvijezda, no nisam siguran da to želi. Stvarno je nadarena.'

Joe Costner, 34

Najmlađi od troje djece iz Costnerovog braka sa Silvom je Joe, rođen 31. siječnja 1988. godine. I on je, baš poput starijih sestara, glumio s ocem u njegovom filmu 'Poštar', a potom i u 'Tin Cupu'. Ipak, gluma mu nije, kao njegovom ocu, bila suđena, no to ne znači da nije ostao u zabavnoj industriji.

Danas radi 'iza scene' kao audioinženjer i mikser zvuka. 'Joe je talentiran za glazbu i sam si je našao put kojim će ići. Mislim da ga najbolje opisuje to da je odlična osoba i da je okružen dobrim ljudima. Nevjerojatno je kako možete procijeniti koliko je netko dobro prošao u životu po kvaliteti njegovih prijatelja, ali i tome što je zadržao te ljude oko sebe. Dobro je biti svoj', izjavio je 2014. za HuffPost Costner.

Liam Costner, 26

Od sedmero djece najmanje informacija ima o njegovom drugom sinu, Liamu, rođenom u studenom 1996. godine. Njega je Costner dobio u kratkoj vezi s Bridget Rooney, nećakinjom nekadašnjeg vlasnika kluba Pittsburgh Steelersa, Dana Rooneyja.

Cayden Wyatt Costner, 15

Kada se 2004. vjenčao s Christine Baumgartner, iako je godinama ranije govorio da se više neće ženiti, a kamoli imati djece, Costner je 'pogazio' svoju riječ.

'Christine je željela dijete, no ja sam strahovao da neću biti dobar otac. Jednog sam se dana probudio i pomislio: Hoću li izgubiti ovu predivnu ženu koja želi biti sa mnom do svog posljednjeg daha samo zato što se bojim imati još djece? To mi je promijenilo sve... Odlučio sam da neću izgubiti ljubav.'

Tri godina nakon bajkovitog vjenčanja dobili su i prvo dijete: 6. svibnja 2007. rodio im se prvi sin kojeg su nazvali Cayden Wyatt. Ono što mu je bio najveći strah, budući da je dobio dijete kada je već napunio 52 godine, bio je da neće biti dovoljno dugo s njim.

'Nadam se da ću za Caydena imati dovoljno energije, baš onako kao što sam to imao s ostalom djecom. Moj najveći strah je da će ovo dijete odgajati netko drugi, što bi značilo da strahujem da ću prerano otići. Da neću imati prilike podučavati ga stvarima za koje mislim da su mu potrebne, kao i da neću biti ona osoba koja će ga učiti o životu', kazao je tada Costner.

No s vremenom se sve promijenilo, a onda je otkrio, kada je Cayden napunio prvu godinu života, da maleni već pokazuje interes prema glazbi, kao i da već ima nekoliko gitara na kojima svira.

Hayes Logan Costner, 13

A gdje ima mjesta za jedno, uvijek ima i za još njih: 12. veljače 2009. u njihovu je obitelj stigao Hayes Logan. Njegovo ime inspirirano je likom kauboja iz vesterna koji je tada snimao. Za razliku od starijeg brata, zaluđenog glazbom, Hayes je u sportu od malih nogu, a njegove utakmice ne propuštaju ni roditelji.

Za razliku od djece iz prvog braka, Costnerovi potomci iz braka s Christine rado pohode očeve premijere, a Hayes je čak imao malu ulogu u njegovom četverodijelnom vesternu 'Horizont'.

Grace Avery Costner, 12

I šećer na kraju, najmlađa od četvero djece i vjerojatno mezimica cijele velike obitelji 12-godišnja je Grace Avery, rođena 2. lipnja 2010. godine.

Zanimljivo je to da je još kao petogodišnjakinja počela shvaćati da se njezin otac mora transformirati za svaku novu ulogu. Za razliku od braće, Grace ne zanima sport. Ona je prava 'tatina curica' koja se voli odijevati i uređivati.