CHRISTINE BAUMGARTNER

Zbog 20 godina mlađe Kevin Costner je pogazio riječ i u 50-ima pristao ponovno mijenjati pelene i odgajati djecu

02.01.2023 u 06:44

Bionic
Reading

Zadnja godina fakulteta za Kevina Costnera bila je sudbonosna jer se tada rodila njegova ljubav prema glumi i plesu, a odmah nakon diplome vjenčao se sa Cindy Silva. Iako su svi bili uvjereni da njihovoj ljubavi nikada neće doći kraj, prevarili su se. Nakon razvoda dugo je tražio onu pravu i ljubio razne ljepotice, a onda se u njegov život ušetala lijepa Christine

Zbog Christine Baumgartner Kevin Costner pogazio je davnu danu riječ - da više neće imati djece. Njezina ljubav u potpunosti ga je promijenila, do te mjere da su dobili troje djece. No isprva nije izgledalo tako i ništa nije naslućivalo da će pred kraj života živjeti pravu obiteljsku idilu. Njegov život isprva je išao sasvim drugim smjerom.

Naime, nakon što je diplomirao, Costner se vjenčao sa Cindy Silvom, djevojkom koja je u Disneylandu radila kao Snjeguljica.

‘Upoznali smo se na nekoj zabavi 1975. Bila je toliko lijepa da me ostavila bez daha. Svi su dečki gledali u nju kao u boginju, a ja sam bio uvjeren da nemam nikakve šanse kod nje jer sam se doživljavao bezveznjakom.’

Cindy je ipak pala na njegov šarm pa je pristala izaći s njim, a vjenčanje je održano nakon tri godine veze. U braku su dobili dvije kćeri, 1984. Annie i 1986. Lily, te 1988. sina Joea.

Svi su bili uvjereni da je njihov brak uistinu savršen i da je Costner suprug kojeg se samo može poželjeti. No i u njihovom se slučaju pokazalo da život piše druge priče. Iako je bila uz njega u svim životnim usponima i padovima te se, dok je snimao ‘Ples s vukovima’, koji je osvojio šest Oscara, s djecom preselila u prikolicu na setu kako bi mu bili bliže, naslovnice tabloida počele su puniti njegove navodne izvanbračne afere, među ostalim i 1989. ona s Halle Berry. Svim silama trudili su se održati brak, no na kraju nisu uspjeli i morali su potpisati poraz.

Ona mu je konstantno prebacivala da joj je nevjeran dok je on nju optuživao da je patološki ljubomorna. U zajedničkoj objavi za medije napisali su: ‘Nakon 16 zajedničkih godina našem je braku došao kraj. Prijateljski smo riješili sva pitanja u vezi s našom djecom i financijskim poslovima i postignuta je potpuna bračna nagodba.’ Razvod je finaliziran 1994. godine, a pisalo se da je Costner isplatio bivšoj supruzi 80 milijuna dolara. Nakon toga je mogao bez skrivanja viđati se s drugim ženama.

  • +18
Kevin Costner i Christine Baumgartner Izvor: Profimedia / Autor: Tommaso Boddi / Getty images / Profimedia

Na popisu se tako našle Michelle Pfeiffer, Bobbie Jean Brown, Mira Sorvino i Courteney Cox, a onda se ‘bacio’ na supermodele. Sredinom 90-ih povezivan je s Naomi Campbell, Angie Everhart i Carlom Bruni, a potom je započeo vezu s Bridget Rooney, s kojom je dobio još jedno dijete, sina Liama, no krenuli su svatko svojim putem prije negoli je dječak prohodao. Razlog prekida bila je njegova kratka avantura sa supermodelom Elle MacPherson. Iako sa sinom nikada nije ostvario blizak odnos, Liamova se majka pobrinula barem za financijsku korist, pa joj je isplatio 10 milijuna dolara.

Veza s australskim supermodelom bila je poprilično ozbiljna i Costner je tvrdio da je našao ‘sebi ravnu’, a uskoro su počeli i zajednički život. No ni ta ljubav nije bila dugog vijeka.

Potom je tvrdio da mu više ne pada na pamet srljati u novi brak, no sve se promijenilo nakon što je upoznao 14 godina mlađu Christine Baumgartner. Dogodilo se to krajem 80-ih, kada je on još bio u prvom braku, no ljubav je planula 1998. nakon slučajnog susreta, kada je Costner tražio njezin broj i nazvao je tek dva tjedna kasnije. ‘Kada sam sreo Christine, nisam bio spreman za novu ljubav. Trebalo mi je dugo da joj kažem da je volim.’

S 20 godina mlađom manekenkom i dizajnericom torbica njemačkog porijekla vjenčao se 25. rujna 2004., nakon četiri godine veze, na svom ranču u Aspenu. Do svećenika su stigli u konjskoj zaprezi, a poslije ceremonije provozao je svoju suprugu jezerom u kanuu.

Potom su se preselili u raskošnu vilu od 1200 kvadratnih metara u Los Angelesu s dva teniska igrališta, bazenom i ogromnim vrtom. Zanimljivo je to da su prije vjenčanja nakratko prekinuli i to zato što Costner nije htio više djece. ‘Rekla mi je: ‘Čekat ću te, no ne dugo. Kada se opametiš, vrati mi se.' I ja sam se vratio.’

Prvog sina, Caydena, dobili su 2007., dvije godine kasnije stigao je i Hayes, a kćerkica Grace rođena je 2010. godine. Upravo je svojoj djeci zahvalan na svemu što danas ima: ‘Sve te godine, sve te suze prolivene tijekom oproštaja na aerodromima, kad sam odlazio snimiti još jedan film... Njihova hrabra lica koja pokušavaju shvatiti koliko me dugo ovog puta neće biti. Zagrljaji koje nikada nisam želio prekinuti. Moja su djeca uvijek bila veća od svih filmova. Ona su mi uvijek bila najvažnija i zbog njih mogu raditi ono što volim.’