tajanstvena wagsica

Tko je Vanja Kalinić, ljepotica koja je osvojila srce Hajdukova napadača

08.02.2022 u 10:04

Bionic
Reading

Objava Hajduka iz Splita da im se nakon 13 godina vraća napadač Nikola Kalinić izazvala je euforiju među navijačima i simpatizerima kluba. U Dalmaciji je njegov povratak mjesecima bio vruća tema, a kako se takvi transferi nikada ne tiču samo nogometaša, nego i njegove obitelji, za Kaliniće to znači povratak životu u Splitu jer su od 2009. živjeli u inozemstvu

Mnogi se sjećaju da je Nikola Kalinić 2018. godine nazvan 'najvećim gubitnikom' jer je u trenutku u kojem je trebao igrati prvenstvo života zbog nedoličnog ponašanja i odlukom izbornika Zlatka Dalića ispao iz momčadi. Ti su dani iza njega, a on nastavlja bilježiti sportske uspjehe. Najnoviji je transfer u Hajduk, u kojem je počeo svoju karijeru već s deset godina (za prvu momčad debitirao je sa 17).

Sreća ga je pratila i na privatnom planu. Samo godinu dana nakon što je ušao u prvu momčad upoznao je Vanju preko zajedničkih prijatelja još kao 20-godišnjak. Odrasla je u Trpnju na Pelješcu, a završila je pomorski menadžment, no svoju karijeru podredila je suprugovoj. Za razliku od većine žena nogometaša, Vanja je izuzetno samozatajna.

Kalinići su u braku dobili dvoje djece - 2014. godine na svijet je stigao Mateo, a 2019., nekoliko dana prije njegova 31. rođendana, kći Lota. Osim u Italiji, adresu imali i u Engleskoj i Ukrajini. Svako ljeto dolazili su u Split, u kojem imaju stan nadomak Poljuda, odakle pogled puca na Kaštelanski zaljev. Slobodna Dalmacija navodi da će par sada tamo živjeti.

Za njih je prije više godina Vanja Kalinić izjavila: 'Iz moje skromne biografije s ponosom volim istaknuti to što sam s petnaest godina otišla iz roditeljskog doma i četiri godine živjela sama dok nisam maturirala. Sigurno je to razlog da sam sazrela prije no drugi.

Kad smo se Nikola i ja zaljubili, bili smo praktički još uvijek tinejdžeri, tako da je ostatak moje biografije usko vezan uz njegovu karijeru, a ono na što smo oboje najponosniji svakako je naš sinčić Mateo, jer s njim je naša ljubav dobila onaj puni, istinski smisao', rekla je.

Obožava modu, a jedna od najboljih prijateljica joj je Josipa Perišić, supruga nogometaša Ivana Perišića.

Perišić i Kalinić sa suprugama u Dubrovniku 2016. Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL