MLADEN KOSOVEC

Tko je otac Martina Kosovca? Svira harmoniku i klarinet, a surađivao je i s brojnim estradnjacima

30.01.2024 u 08:45

Bionic
Reading

Čak 88 tisuća glasova, od ukupno njih 138 tisuća, dobio je 18-godišnji Martin Kosovec i tako postao pobjednik četvrte sezone HRT-ovog showa 'The Voice'. Njegov glazbeni izričaj, ali i nevjerojatne glasovne sposobnosti osvojili su i publiku i struku, a sada se otkrilo da nije jedini glazbeno talentiran u obitelji Kosovec

Tek mu je 18, a već je svojim glasom osvojio sve. Ovogodišnji pobjednik 'The Voicea' ne prestaje puniti medijske stupce, a njegovi nastupi u četvrtoj sezoni HRT-ovog showa ne silaze s vrha ljestvice najgledanijih videa na YouTubeu.

Drugačiji od drugih, Martin Kosovec je svojim glazbenim odabirima, ali i glasom osvojio i struku i publiku, stoga ne čudi to da javnost želi znati sve o ovom mladom talentu.

Mladen Kosovec: 'Napiši jednu ljubavnu' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

A ono što se do sada malo znalo je da je svoj glazbeni talent Martin naslijedio od oca Mladena, koji je i sam glazbenik i multiinstrumentalist. U orkestru Folklornog ansambla Lado Mladen Kosovec svira harmoniku, klarinet, ali i tradicionalne puhačke instrumente, a uz sve to odlično pjeva, što se može vidjeti u snimci jednog njegovog nastupa.

  • +23
'The Voice' - finale Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Upravo taj video s nastupa na recitalu ljubavne poezije u Mariji Bistrici, objavljen na YouTubeu prije gotovo godinu dana, posljednjih je dana zaživio, a nije nedostajalo ni dobrih komentara. 'Uz takvog tatu ni sin ne može biti ništa manje od ovoga čemu smo svjedočili u 'The Voiceu'. Svaka vam čast, obojici', 'Bravo, obadva ste predivni, svaka čast, svatko nam pjeva, a ovakvi talenti u sjeni nažalost', 'Fantastično! Zna se od koga je Martin naslijedio talent!', 'Kakav sin... takav i tata... Jedva čekamo duet!!'

Martin Kosovec: 'Sjaj u tami' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Inače, Mladen Kosovec surađivao je i u HRT-ovoj emisiji 'A strana', ali i s brojnim estradnjacima, no, kako je i sam Martin jednom izjavio, 'on više voli biti u pozadini'.