ZVIJEZDE DORE 2011.

Tko je bolji - Jacques Houdek ili Tina Vukov?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 11.01.2011 13:48
  • Objavljeno 11.01.2011 u 13:48
Tina Vukov

Tina Vukov

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

24 natjecatelja s istim ciljem: pobjedom na Dori 2011, a na tome putu trebali biste im pomoći vi, koji ćete svojim glasovima (televotingom) kroz šest eliminacijskih emisija izlučiti dva finalista od kojih će se u sedmoj, finalnoj emisiji izabrati hrvatski predstavnik za Eurosong 2011. u Njemačkoj

Prva emisija na rasporedu je u subotu 22. siječnja, finalna u subotu 5. ožujka, a evo malog pregleda kandidata koje ćete imati prilike slušati.

ANA EŠKINJA
Rođena je u Zadru 16. kolovoza 1982. Živi u Sv. Filipu i Jakovu. Od malih nogu bavi se plesom, glazbom i pjevanjem. Kao dijete pjevala je u crkvenim zborovima i sudjelovala na raznim dječjim festivalima. Nakon četiri godine rada na kruzeru, odlučila se vratiti u Hrvatsku i poraditi na glazbenoj karijeri: pjevala je u ženskoj klapi i u zadarskom sastavu Maraschino. Na Melodijama Mostara 2009. godine u duetu s Ivicom Ićom Sikircom nastupila je sa skladbom 'Ako sad odeš'.

ARTEMIJA STANIĆ
Rođena je 5. srpnja u Metkoviću. Prve glazbene korake napravila je sa 15 godina. Pjevala je u zborovima, klapama i sastavima, a prvi nastup je zabilježila na Šibenskim šansonama, gdje je nagrađena kao najbolji debitant. Nastupala je i na Požeškom festivalu, Melodijama Jadrana i Festivalu hrvatskog Jadrana. Za Dallas records izdala je album 'Sve u svoje vrime', na kojem su obrade dalmatinskih evergrina.

DAMIR KEDŽO
Rođen je 24. svibnja 1987. Završio je glazbenu školu u Omišlju, a od djetinjstva pjeva u crkvenom zboru. Bio je član boy banda SašaTinKedžo, čiji je album 'Instant' prodan u 10.000 primjeraka, dok je skladba '365' provela šest tjedana na prvom mjestu nacionalne ljestvice. Sa skladbom 'Ki bi sad reke' godine 2006. osvaja nagradu za najboljeg debitanta na Melodijama Istre i Kvarnera, a godinu dana kasnije sa skladbom 'Kanet na vetru' prvu nagradu žirija i nagradu za najbolju interpretaciju. Nastupio je 2006. na Splitskom festivalu, a 2010. pobjeđuje na festivalu Slavianski Bazaar u bjeloruskom Vitebsku.

Lucija Bušić

Lucija Bušić

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija BušićDARIA KINZER

Rođena je 29. svibnja 1988. u Aschaffenburgu u Njemačkoj. Od 11. godine pohađa glazbenu školu u Beču, a nastupala je u mjuziklima 'Chicago', 'Mačke', 'Kosa', 'Jekyll & Hyde', 'Mala trgovina užasa'.

DIANA HERAKOVIĆ

Rođena je 30. siječnja 1990. u Zagrebu. Od šeste godine živi u Svetoj Nedjelji kod Samobora. Pjeva od svoje pete godine, prvo kao članica Zagrebačkih mališana, kasnije u zboru osnovne glazbene škole u Samoboru, a 2010. sudjelovala je u natjecanju Open mic.

DORA BENC
Rođena je 1. srpnja 1986. godine u Varaždinu, gdje završava osnovnu školu i opću gimnaziju. Studira pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Završila je osnovnu glazbenu školu u Varaždinu, a na bostonskom Berklee College of Music u Bostonu usavršavala je pjevanje raznih stilova suvremene glazbe. Nastupa od treće godine, a dosad je zabilježila brojne nastupe na raznim dječjim festivalima i emisijama, imala nekoliko samostalnih koncerata te nastupila u mjuziklu 'West side story'.

DORIS TEUR
Rođena je 6. studenog 1991. godine u Zagrebu. Odrasla je u Zaprešiću gdje je pohađala glazbenu školu. Godine 2008. i 2009. nastupila je na natjecanju pjevača amatera Prvi pljesak u Mariji Gorici i na Travanjskom hepeningu 2009. godine. Pohađa treći razred solo pjevanja na Učilištu za popularnu i jazz glazbu Rock akademija. Godine 2010. s pjesmom 'Ti me ne zaslužuješ' pobijedila u polufinalnoj večeri Dore 2010.

FILIP DIZDAR

Rođen je u Zadru 17. lipnja 1989. godine. U trećem razredu osnovne škole upisuje i osnovnu glazbenu školu, a nastupio je i u 'Turbo limach showu'. Godine 2008. upisuje Grafički fakultet u Zagrebu. Sa skladbom 'Ljubav je na ulazu' ušao u finale Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku. Godine 2010. nastupio na Dori, izdaje za Menart, a pored svojih spotova, režirao je i videouratke Teške industrije i Danijela Jurića.

IVANA BRKAŠIĆ

Rođena je 10. travnja 1987. u Zagrebu, a odrastala je u Rijeci. Studentica je politologije na Fakultetu političkih znanosti. Pjevanjem se bavi od završetka osnovne glazbene škole. Nastupila je na festivalu Oni dolaze, 2007. pobijedila u showu 'S fortunom do zvijezda', 2009. nastupila na festivalu Prvi pljesak, a dosad je na Dori, kao prateći vokal, nastupila dva puta.

JACQUES HOUDEK

Rođen je 14. travnja 1981. godine u Zagrebu. Glazbom se profesionalno bavi od 2000. godine, kada je počeo nastupati u zagrebačkom klubu Sax. Pohađao je prestižno glazbeno sveučilište Berklee College Of Music u Bostonu. Sljedeće, 2002. godine, objavljuje svoj prvi singl 'Čarolija', s kojom nastupa i na Dori. Za Croatia records objavio je tri studijska albuma: 'Čarolija', 'Živim za to' i 'Crno i bijelo', dva albuma za djecu: 'Kad si sretan' i 'Idemo u zoološki vrt', dva live nosača zvuka: 'Live in Gavella' i 'Live in Sax', dvije kompilacije i božićni album 'Najveći božićni hitovi'. Glazbenu nagradu Porin osvaja četiri puta: 2004. kao najbolji novi izvođač, 2008. za najbolju mušku vokalnu izvedbu, 2009. u kategoriji najboljeg albuma za djecu te 2010. za najbolji božićni album.

JELENA VANJEK
Rođena je 22. svibnja 1981. u Zagrebu. Živi u Dugom Selu pokraj Zagreba. Iako bez formalnog glazbenog obrazovanja, pjevanjem se bavi od 13. godine, a danas je članica sastava Valungari – dobitnika Porina za debitante 2010. godine, koji je ujedno osvojio treće mjesto na Dori 2010.

KATICA MARINOVIĆ

Rođena je 10. srpnja 1984. u Splitu. Živjela je u Postirama na otoku Braču. Kao članica sastava Bolero nastupila je na Melodijama hrvatskog Jadrana, a 2002. godine i na Radijskom festivalu. Godine 2002. upisala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti te se pridružila ženskoj klapi Dišpet s kojom je snimila dva albuma - '...za dišpet' i 'Rusulica' - i nastupila na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

MANUELA SVORCAN
Rođena je 5. veljače 1991. u Puli. Od 2009. studentica je predškolskog odgoja, prvo u Puli, a od 2010. u Zagrebu. Sa 14 godina postaje članicom plesne skupine Art Dance, a 2010. izdaje svoj prvi singl 'Lako je tebi' za Dallas records.

MARIJA RUBČIĆ

Rođena je 1981. u Metkoviću, a do upisivanja Pravnog fakulteta u Zagrebu živi u Makarskoj. U Zagrebu postaje članicom akademskog zbora Ivan Goran Kovačić, s kojim dvije godine nastupa diljem Hrvatske, a u kazalištu Komedija postaje dijelom pjevačkog ansambla mjuzikla 'Kosa'. Surađivala je sa skupinom Calido, nastupala s bendom Swingers, a za Aquarius records objavila je dva singla.

MARIO SAMBRAILO

Rođen je 11. studenog 1988. godine u Dubrovniku. Završio je Pomorsko-tehničku srednju školu, a trenutno je student ACMT-a (American college of management and technology) u Dubrovniku. Završio je osnovnu glazbenu školu.

MIJO LEŠINA

Rođen je 1. lipnja 1986. u Frankfurtu. U pjesmu se zaljubio zahvaljujući raspjevanoj obitelji, a od 13. godine pjevao je u gospel zboru. U Hrvatsku se vraća 2006. godine, kada počinje studirati u Zagrebu, a na Dori je nastupio dva puta: 2009. i 2010.

MILA SOLDATIĆ
Rođena je 19. prosinca 1984. u Puli. Godine 2003. paralelno upisuje studij glazbene kulture na Filozofskom fakultetu u Puli i srednju glazbenu školu u Zagrebu. U disciplini solo pjevanje osvojila je prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika u Ljubljani 2007. Trenutno je profesorica glazbene kulture te specijalizira solo pjevanje na konzervatoriju G. Tartini u Trstu.

MIRKO ŠVENDA

Rođen je 7. svibnja 1964. u Prelogu. Od 16. godine bavi se glazbom, a zadnjih 15 godina se posvetio etno glazbi međimurskog kraja. Od 2006. nastupa s pratećim sastavom pod imenom Žiga i Bandisti. Izdao je osam albuma, zaradio nominaciju za Porina, nastupao na Dori 2010, ali i na brojnim drugim glazbenim festivalima: Festivalu kajkavske popevke, Festivalu Podravine i Podravlja, Šanson festu, Etno festu, Zlatnim žicama Slavonije, Marko Polo festu… Uz sve to, medijski je aktivan kao voditelj na Radiju KAJ i Varaždinskoj televiziji.

MIRO TOMIĆ

Rođen je 7. travnja 1988. godine u Mostaru, a odrastao je u Poganoj Vlaci kod Gruda. Pohađao je osnovnu glazbenu školu te imao prvi nastup 1998. godine na Dječjem festivalu pjevača amatera Grudefest u Grudama, a nastupio je i u posljednjoj emisiji popularnog 'Turbo limach showa'. Od 2006. studira dizajn grafičkih proizvoda na Grafičkom fakultetu u Zagrebu.

RENATA HOLI
Rođena je 29. svibnja 1984. u Virovitici. Studira na Pedagoškom fakultetu u Osijeku, a među prvim glazbenim nastupima joj je onaj u 'Turbo limach showu'. Prvi put nastupila je na Dori 2004. godine, a otada je postala majkom (danas petogodišnjeg) Adriana te članicom sastava Botto.

SABRINA HEBIRI

Rođena je 9. srpnja 1990. u Rijeci. Glazbom se bavi sedam godina, a pohađala je glazbenu školu Ivan Matetić Ronjgov. Nastupala je na Melodijama Istre i Kvarnera, Splitskom festivalu, Međimurskom festivalu, Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku… Na Dori je nastupila dva puta: 2007. i 2010, a posljednje dvije godine je osvojila Grand prix na Zagrebfestu.

SAŠA LOZAR
Rođen je 12. veljače 1980. u Brežicama. Prvi nastup imao je u 'Turbo limač showu' 1992. godine, gdje je ušao u finale i osvojio drugo mjesto. Uz Damira Kedžu, drugi je član prvog hrvatskog boy banda SašaTinKedžo na ovogodišnjoj Dori. U samostalnoj karijeri nastupao je više puta na Runjićevim večerima te izdao studijski album '1 dan' za Croatia records.

TINA VUKOV

Rođena je u Rijeci 22. prosinca 1988, gdje je odrasla i završila osnovnu glazbenu školu. Studira anglistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Sa svega 14 godina potpisala je ugovor za Croatia records, a 2004. predstavlja se široj javnosti nastupom s Matija Dedić trijem na Dori, s pjesmom 'Tuga dolazi kasnije'. Na Dori je nastupila i 2006, kada je izdala svoj prvi album 'Tuga dolazi kasnije', te 2007. godine, kada je osvojila dva Porina: za debitanticu godine i za žensku vokalnu izvedbu godine.

VALENTINA BRIŠKI

Rođena je 12. veljače 1993. u Rijeci. Maturantica je srednje Ekonomske škole Mije Mirkovića u Rijeci. Aktivno se bavi pjevanjem već šest godina, a pohađa i osnovnu glazbenu školu. Sudjelovala je u radijskom showu 'Nova zvijezda Primorskog radija' 2007. godine te pobijedila, a izdala je i svoj prvi maksi singl za Croatia records. Nastupila je na nekoliko festivala: Marco Polo fest, Bihać fest, Melodije Mostara, Zadarfest…

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi