SVE BISER DO BISERA

Tko je bio najsmješniji natjecatelj 'Plesa sa zvijezdama'?

  • Autor: Igor Tretinjak
  • Zadnja izmjena 25.10.2011 13:51
  • Objavljeno 25.10.2011 u 09:00
Ples sa zvijezdama kolaž

Ples sa zvijezdama kolaž

Izvor: tportal.hr / Autor: HTV / tportal.hr

Šesta sezona 'Plesa sa zvijezdama' opasno kuca po malim ekranima, a prije no što se novih osam parova rasprostre podijem, prisjećamo se najsmješnijih trenutaka iz prijašnjih sezona, usput, uz vašu pomoć, odabirući naj ljevonogi trenutak dosad

Budući da žiri i publika šoua 'Ples sa zvijezdama' već godinama vrlo revno biraju najbolje rasplesane zvijezde, mi smo odlučili uz vašu pomoć odabrati one koje u pravilu ne potpadaju pod taj izbor – najsmješnije, šeprtljavije, smotanije, šarmantnije zvijezde plesnog podija.

Njihove 'dvije lijeve noge' beskrajno su nas uveseljavale, zahvaljujući čemu su počesto znale ostati znatno duže u šou no što bi znalac prognozirao. Ovaj izbor pokazat će koja od njih je ostala najduže u vašem srcu.

Žarko Radić – prvi ljevonogi vladar plesnog podija

Biljana Gaurina/Cropix

Biljana Gaurina/Cropix

Izvor: Cropix / Autor: Biljana Gaurina/Cropix

Dok je prvom sezonom 'Plesa' vladala Zrinka Cvitešić, postavši kraljica na godinu dana, as iz rukava, odnosno plesna truba i šarmer s pokrićem, bio je definitivno Žarko Radić. Njegove vratolomije nikoga nisu ostavljale ravnodušnim te su dovodile žiri na rub očaja, a publiku do točke oduševljenja.

Koliko je bio šarmantan na i oko podija, govori i činjenica da je ispao iz igre kao peti, i to tek nakon što je ozlijedio koljeno na probama. Kako, nažalost, nismo uspjeli pronaći video s njegovim plesnim vratolomijama, prepuštamo vas sjećanjima na Žarkove dane rasplesane slave.

Davor Gobac – rasplesana luda bez konkurencije

Žarko Radić je svog nasljednika sljedeće sezone dobio u Davoru Gopcu, koji je manjak osjećaja za ritam izuzetno uspješno skrivao svojim likom i djelom, zabavljajući sve natjecatelje, žiri, publiku. Sve to dovelo ga je do velike bronce i dana nacionalne žalosti kad se konačno u polufinalu morao oprostiti od natjecanja.


Mirko Fodor – neodlučni mudrac

Iste sezone nakratko nas je razveselio i Mirko Fodor, koji je izbačen prvi, no u dva otplesana nastupa uspio je pokazati sve svoje kvalitete – pokreti ispunjeni lomovima, neodlučnost na koju stranu i u koje vrijeme krenuti te izraz lica koji otkriva ljutu zabrinutost oko svjetskog mira i sadržaja vlastitog tanjura.


Goran Grgić – od kauboja do tinejdžera bez ritma

Goranu Grgiću očito se u drugoj sezoni najviše svidio Davor Gobac pa ga je godinu dana kasnije pokušao vjerno skinuti, no samo je jedan… Gobac. Kako je cijelim bićem glumac, Grgić je manjak ritma pokušao prikriti tim svojim kvalitetama te je na plesnom podiju na trenutke djelovao poput kauboja, na trenutke poput tinejdžera koji je prvi put na svadbi i plesnom podiju, gdje plesno neznanje prikriva osmijesima nategnute nonšalancije i zadovoljstva.


Ana Ugarković – diskretno ljuljuškanje i leteća cipela

Nakon treće sezone koja je bila stidljiva sa šaljivcima, četvrta nam je ponudila poker bisera. Krenimo s najvećom od velikih – Anom Ugarković. Prva dama u konkurenciji zakoračila je stazama Žarka Radića i Davora Gopca, ponovivši uspjeh potonjeg i stigavši do polufinala. Učinila je to ljuljuškajući se u ritmu i van njega, dok je oko nje skakutao neopisivo rasplesan i zabavan Nicolas. Manjak pokreta nadoknađivala je osmijesima, smijuljeći se svojim sitnim pogreškama, umirući od smijeha na zaboravljene korake i leteće cipele.


Frano Lasić – osmijeh od uha do uha

Ana je iza sebe ostavila brojne rasplesane zvijezde, između ostalih i Franu Lasića, koji je jasan manjak ritma pokrivao osmijehom od uha do uha, zasljepljujući žiri i dame u publici blještavo bijelim zubima. I Frano je na plesnom podiju djelovao kao da se beskrajno dobro zabavlja, usput promovirajući zubnu pastu. 


Vedran Mlikota – zvijezda usred podija

Iako poprilično krut i nezgrapan u pokretu, Vedran je neelastičnost obilno nadoknađivao silnom vedrom i pozitivnom energijom te je na plesnom podiju radio zvijezde, usput se krećući poput pravog Johna Waynea. Takav nastup održao ga je u igri sve dok se pred njim nije prepriječio široki osmijeh – Ana Ugarković.


Sandi Cenov – broj', ne daj!

Za razliku od prethodnika, Sandi Cenov nije dopuštao osmijehu da ga ometa u brojanju koraka, dapače, lice mu je opako nalikovalo kiseloj paprici u društvu većih, jačih i najmoćnijih paradajza. Žrtvom 'jen-dva-tri-dva-dva-tri' ritma pali su pretjerano ukočeni pokreti, a posljedica je bila brzinski ispad iz četvrte sezone.


Petar Vlahov – ljubi biceps svoj

Dok je Sandi brojao korake, Petar je gotovo naglas izgovarao pokrete koje mu je zadala partnerica, što je njegovom licu dalo notu duboke promišljenosti. S druge strane, tijelo, vječno zategnuto u preuskim majicama i hlačama, djelovalo je kao da je ispalo iz obližnje teretane, a takvi su mu bili i pokreti – tvrdi, kruti i nimalo plesni. Da je teretana bila u nekoj igri, pokazuje i njegov najprepoznatljiviji pokret u šouu – ljubljenje vlastitih bicepsa. Petrovi bicepsi očito su djelovali na publiku, jer je preživio čak tri izbacivanja.


Ivana Brkljačić - polako i nesigurno

Druga dama u konkurenciji naslijedila je prvu presporim i tromim pokretima, kojima nije uspijevala pratiti niti partnera niti ritam te joj je plesni podij, općenito, izgledao kao u potpunosti nepoznat teren. Za razliku od Ane, Ivana nije uspjela zavesti publiku osmijesima pa se od šoua morala oprostiti kao druga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi