šarmantna HRT-ovka

Tko je Anja Cerar, nova voditeljica Dore

23.02.2024 u 17:50

Bionic
Reading

Dijeli nas još koji dan od trenutka u kojem ćemo saznati tko će predstavljati Hrvatsku na Euroviziji, a ona se ove godine održava u Malmöu. Voditelji prve polufinalne večeri Dore bili su Maja Ciglenečki i Duško Ćurlić, a njemu će se u drugoj večeri na pozornici pridružiti Anja Cerar

Komparatisticu i povjesničarku umjetnosti Anju Cerar gledatelji najviše poznaju prateći teme iz kulture, koje kao urednica i voditeljica obrađuje u emisiji 'Art à la carte', a na HRT-u je dobila priliku ući i u svijet estrade pa će tako zasjati na pozornici večerašnjeg polufinala Dore. Kako je nedavno izjavila, za tu prigodu 'planira iznenaditi izgledom'.

Kad je riječ o Dori, HRT-ovka prati to natjecanje od djetinjstva, a izdanje iz 2000. godine izdvojila je jer je kao šestogodišnjakinja navijala za grupu Teens. Eurosong također prati odmalena, što je, otkrila je, tradicija u njezinoj obitelji koju je uspostavila mama.

Ono što je poznato o njoj to je da su njezini interesi knjige, filmovi i muzika jer joj, kako je rekla, 'okupiraju i poslovnu i privatnu sferu', a u 'sekciji klasičnih hobija' su joj badminton, kvizovi, igre i dugi razgovori na plaži. Otkrila je da 'gleda domaću i stranu televiziju'. Uživala je u 'The Voiceu', a redovito prati i kvizove i emisije na Trećem. Najviše pritom gleda serije i filmove. Kad je riječ o glazbi, rekla je da 'stvarno sluša svašta, od rapa do noisea, danas uglavnom Waxahatchee'.

Anja Cerar Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro/HRT