zanimljiva kombinacija

Predstavljen novi voditeljski trojac Dore 2024.

24.01.2024 u 10:50

Bionic
Reading

Ususret ovogodišnjem Izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije - Dora 2024., s HRT-a su otkrili tko će ove godine voditi taj televizijski spektakl

Voditelji su: iskusni HRT-ov voditelj i dugogodišnji član tima Dora i komentator Eurosonga: Duško Ćurlić, voditeljica koja nam svojim ugodnim glasom i prekrasnim osmjehom gotovo svaki dan poželi dobro jutro: Maja Ciglenečki te novinarka i voditeljica emisije koju vole i cijene kulturnjaci Art à la carte: Anja Cerar.

Bez obzira na veteransko iskustvo mnogih vođenja Dore Duško ističe da je za njega to uvijek i ponovno novi izazov. 'Velika je to produkcija, mnogo detalja koji čine onu sliku koja na kraju ode prema našim gledateljima i jednostavno je izazov biti dio toga i dati dio sebe i svoga posla u čitavu priču', rekao je.

Na pitanje ima li tremu bez obzira na voditeljski televizijski staž Duško otkriva. 'Uvijek imam tremu jer onoga trena kad je ne budem imao možda bolje raditi nešto drugo. Trema je za mene odgovornost, prema gledateljima, ekipi i na koncu sebi samom. Trema je dobra stvar koji ti daje onaj motiv više. Saznali smo i na koji način se voditelji pripremaju za ovako veliki događaj.

'Uskoro kreću prve 'grublje' verzije scenarija, a nakon toga ide ono brušenje koje će u onom zadnjem tjednu pred Doru ići na ono fini rez kojim ćemo izaći kao voditelji pred gledatelje', kazao je omiljeni voditelj koji je dodao da ga veseli suradnja s kolegicama Majom i Anjom.

Maja Ciglenečki ističe da joj je iznimno drago što je pozvana da bude dio voditeljskog tima ovogodišnje Dore. 'Godinama sam sudjelovala u projektu kao prezenter ocjena zagrebačkog žirija i s Prisavlja pratila cijeli tijek prošlogodišnjih natjecanja. Jako se veselim novoj perspektivi - onoj s pozornice, kao i suradnji s Anjom i Duškom', ispričala je Maja.

Anju Cerar gledatelji najviše poznaju kroz teme iz kulture koje kao urednica i voditeljica obrađuje u emisiji Art à la carte. 'Dora je živopisna manifestacija, popkulturni fenomen koji pratim oduvijek i sudjelovati u njoj na ovaj način nadrealan je osjećaj! Sam format je prilično drugačiji od emisije Art à la carte kojom se svakodnevno bavim, ali biti dio eurovizijske eksplozije žanrova jedinstvena je i zabavna prilika. Već su pripreme odlično iskustvo, pogotovo uz sjajnu Maju i zaštitno lice i glas Dore, Duška' - prvi su Anjinin dojmovi.

Urednik i voditelj projekta Dore Tomislav Štengl ističe da će predstojeća Dora, što se voditelja tiče, biti spoj mladosti i iskustva. 'Duško i ja smo već uigrani tim, prvi puta smo surađivali još dok smo bili 'mladi', bio je to Porin u Opatiji 1995. godine, a potom u emisiji Pravo vrijeme u kojoj smo pekli zanat za sve projekte koji smo radili tijekom zadnjih par desetljeća. Veseli me što ove godine imamo i dvije voditeljice koje će svojom mladošću i šarmom unijeti veselje na pozornicu Dore 2024.', dodao je na kraju Štengl.