Mia Pojatina

Titula misice omogućila mi je daljnje usavršavanje

07.07.2022 u 09:30

Bionic
Reading

Mia Pojatina ponosna je pobjednica Miss Universe Hrvatska 2018. Glavna nagrada na izboru ljepote omogućila joj je nastavak usavršavanja na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa

'Dolazak na ZŠEM omogućila mi je titula Miss Universe Hrvatske koji sam osvojila 2018. godine. Titula misice nije mi bila toliko privlačna samo zbog toga sto generalno predstavlja ljepotu, nego zbog toga što mi je omogućila da upoznam puno ljudi i iskoristim svoj utjecaj i poznanstva u željenom smjeru koji će mi pomoći u vlastitom usavršavanju u životu i karijeri.' – ističe Mia.

Jedna od najvećih motivacija pri prijavi za Miss Universe Hrvatska Miji je bila glavna nagrada – stipendija za studij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Svoju prvu diplomu iz područja medicinske dijagnostike Mia je stekla godinu prije izbora na Zdravstvenom Veleučilištu. Nakon godinu dana rada u bolnici shvatila je da ima veće ambicije od onih koje joj tadašnje zanimanje pruža te nastavi li raditi u struci neće imati priliku napredovati i rasti. Pobjedom na Miss Universe Hrvatska 2018. godine Mia je dobila priliku proširiti svoje znanje na područje ekonomije što joj je bilo potrebno za daljnji razvoj karijere te je upisala Diplomski MBA program iz Marketinga na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

'Osim MBA usavršavanja, stekla sam predivna prijateljstva i upoznala svog muža. Vjenčali smo se prošle godine u rujnu, a ove godine u rujnu očekujemo bebu. Već je sve spremno za njezin dolazak i majčinstvo je trenutno najveća preokupacija u životu.' – ističe Mia

Naime, nešto prije saznanja da će postati majka Mia je dobila posao u jednoj poliklinici kao voditelj operativnih zadataka. S obzirom na veliki rizik i COVID situaciju od prvog dana trudnoće je na porodiljnom i sprema sve za dolazak kćerke.

Mia je oduvijek bila sportaš. Odbojku je trenirala dugi niz godina, a osim toga svi sportovi su joj išli za rukom pa se voljela okušati u svemu. Strast za sportom nije nestala s trudnoćom. Nastavila je s laganijim prenatalnim treninzima i jogom koji joj uvelike pomažu podnijeti trudnoću. Osim sporta, još uvijek se bavi modelingom, koliko joj to slobodno vrijeme dozvoljava u obliku hobija.

'Majčinstvo i bračni život donijeli su mi jedan novi pogled i pristup svemu na društvenim mrežama i smatram to novom poslovnom prilikom. U budućnosti planiram otvoriti svoju kliniku ili pokrenuti vlastiti biznis koji bi obuhvaćao medicinsku i ekonomsku struku.' - ističe Mia.

Zagrebačka škole ekonomije i managementa u svojih je 20 godina rada razvila preddiplomske studije i diplomski MBA program na kojima svojim studentima pruža mogućnost odlaska na studentske razmjene ali i na programe dodatne diplome. Uz podršku pri pronalaženju zaposlenja ZŠEM pomaže studentima u razvoju karijere kako bi stečena znanja odmah primjenjivali u svom radu i unapređenju poslovanja. U tijeku je upis nove generacije studenata na preddiplomske i diplomski MBA program, a više informacija o mogućnostima pogledajte ovdje.