SVE ZBOG JEDNE SVAĐE

Tina Turner svoj je sprovod isplanirala još prije nekoliko godina, a poznato je i zašto

12.06.2023 u 13:03

Bionic
Reading

Kraljica rock'n'rolla' o svom je sprovodu počela razmišljati kada je doznala s kojim se sve zdravstvenim problemima bori, a jedino što ju je oko organizacije vodilo bilo je da ima veći pogreb od onog kojeg je imala njezina dugogodišnja suparnica Aretha Franklin

Kako je još 2018. godine otkrio izvor blizak dvjema glazbenima divama, Tina Turner i Aretha Franklin bile su velike suparnice i na privatnom i na poslovnom planu, zbog čega je kraljica rock'n'rolla rekla kako neće dopustiti da Aretha bude 'veća od nje' nakon smrti.

U to vrijeme Tina se već borila s mnogobrojnim zdravstvenim problemima, a već je prošla i transplataciju bubrega, kojeg joj je donirao njezin drugi suprug i ljubav njezinog života Erwin Bach.

  • +20
Tina Turner Izvor: Profimedia / Autor: Buena Vista Pictures/courtesy E / Everett / Profimedia

'Ne smeta mi pomisao na smrt', rekla je svojedobno Tina Turner, dok je dobro upućeni izvor otkrio kako je njezina želja bila da njezin sprovod zasjeni onaj od Arethe Franklin.

Svađa između njih dvije dodatno se zakuhala na dodjeli Grammyja 2008. kada je Beyonce nazvala Tinu Turner kraljicom, što se Arethi nikako nije svidjelo. Izvori tvrde kako je nakon toga Tina Turner pripremila sve za svoj sprovod - od dizajnerske odjeće koju će nositi na mrtvačkom odru, prilagođena mrtvačka kola, niz vrhunskih izvođača i grobno mjesto koje će zasjeniti Arethino.

Tina Turner u Dubrovniku 2012. Izvor: Cropix / Autor: Dulist.hr / CROPIX

'Bit će to Tinin posljednji i najveći show ikada', rekao je izvor otkrivši kako je sve krenulo još 1978. godine, prije nego se Tina Turner razvela od svog prvog supruga zlostavljača Ikea Turnera. Tada su krenula šuškanja kako su on i Aretha imali aferu Tini iza leđa.

Unatoč svemu planiranom, Tina je na kraju pokopana u najvećoj tišini, a na sprovod su bili pozvani tek odabrani, koji su tajili datum i mjesto gdje će biti ispraćena na posljednji počinak.