BOGATE I SLAVNE

Tijekom Svjetskog prvenstva posebno su zanimljive i žene nogometaša: Znate li tko su najpopularnije 'wagsice' svih vremena?

30.11.2022 u 06:12

Bionic
Reading

Sve dok vlada nogometna euforija, traje i zanimanje za ljepšim polovicama reprezentativaca. I dok je nekoć popularnost supruga bila u rukama medija, danas sve ovisi o aktivnosti na društvenim mrežama

Za vrijeme nogometnih prvenstava medijsku pozornost, osim nogometaša, uživaju i njihove žene i djevojke. Dok se neke skrivaju od fotografa jer ne vole medijsku eksponiranost, druge uživaju u periodu zainteresiranosti šire javnosti za njihove živote. Dok nije bilo društvenih mreža, samo su novinari i papparazzi odlučivali koje djevojke će uživati medijsku popularnost. Danas djevojke mogu privlačiti pozornost i same objavljujući na vlastitim društvenim mrežama.

Prije čak 16 godina održavalo se Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, a okupilo je mnoge supruge i žene nogometaša.

Možda i najpoznatija supruga nogometaša svih vremena je Victoria Beckham. Iako ona nije 'samo žena nogometaša' jer ju prvenstveno znamo kao jednu od djevojaka popularnog sastava Spice Girls, Victoria i David nezamislivi su jedan bez drugog.

Gospođa Beckham čak je postala najbolja prijateljica sa Cheryl Tweedy, tijekom njezine veze s Ashleyjem Coleom. Zajedno su gledale muževe na terenu u društvu ostalih partnerica engleske nogometne reprezentacije.

Engleske navijačice Victoria Beckham, Cheryl Tweedy (uskoro Cole), Coleen Rooney (tada McCloughlin), Abbey Clancy i Alex Curran (sada Gerrard) svakako su vladale naslovnicama.

Tog svjetskog prvenstva i supruge naših reprezentativaca ponosno su bodrile našu repku.

Svakako najpopularnija među hrvatskim 'wagsicama' je prekrasna Anica Kovač, supruga Roberta Kovača i prva pratilja na izboru za Miss svijeta 1995. godine. Manekenskim poslom bavila se i tadašnja supruga Boška Balabana, danas poznatija kao Iva Radić.

  • +5
Žene nogometaša Izvor: Profimedia / Autor: ADRIAN DENNIS / AFP / Profimedia

Danas djevojke i supruge nogometaša djelomično same upravljaju svojom popularnošću. Postoje one koje uspješno skrivaju svoje živote ne promovirajući se na Instagramu, koje žele živjeti donekle skromniji život, no postoje i one kojima je popularnost njihovih supruga sjajno iskoristiva za samopromociju.

Supruge i djevojke naših reprezentativaca djevojke su koje uspješno stvaraju vlastite karijere. Neke grade vlastiti imidž pomoću Instagrama kako bi promovirale vlastite brendove, neke su sreću pronašle u poslovima dalekim od medijske pozornosti, a neke su posvetile život karijerama svojih partnera i odgoju djece.

Vjerojatno najpoznatija je supruga portugalskog reprezentativca Cristiana Ronalda. Atraktivna Georgina o sebi je snimila dokumentarnu seriju na Netflixu kojom se predstavila javnosti, a aktivna je i na Instagramu gdje obožavatelji nje i njezinog supruga mogu pratiti njezine dnevne aktivnosti.