NOVa uzbuđenja U 'THE VOICEU'

Dino zapjevao uz jednog od natjecatelja, a Urbanu mentori čestitali rođendan uz tortu

02.12.2023 u 20:15

Bionic
Reading

Subotama gledatelji kroz audicije prate talentirane ljude koji traži svoje mjesto među 40 u timovima mentora. Tko je slavio, tko je dobio priliku za napredovanje, a kome će bez obzira na to što nisu prošli, show ostati u lijepom sjećanju i poticaj da ne odustaju, moglo se vidjeti u četvrtom nastavku jedinstvenog pjevačkog natjecanja 'The Voice Hrvatska'

Mentori četvrte sezone 'The Voice Hrvatska' četiri su velika glazbena znalca: Ivana Vrdoljak Vanna, Davor Gobac, Damir Urban i Dino Jelusić.

'Trema kod natjecatelja je zapravo dobra stvar. Znači da se brinu hoće li se ono što nose u sebi, moći na dobar način predstaviti', rekao je na početku Urban i sažeo u rečenici sve strahove i nade mladih talenata koje će večeras upoznati gledatelji. Prva se ove subote predstavila 20-godišnja Natali Radovčić iz Žbandaja pokraj Poreča koja je među ostalim trenirala i nogomet. 'She used to bi mine' (Sara Barellies) bio je njezin izbor kojim je pokazala raskoš svoga glasa i talenta.

U istom trenu su se okrenuli Urban i Vanna, koja je sažela ovaj sjajan nastup riječima: 'Zaboravih gdje sam. Sve si napravila u ovoj pjesmi. Nisi se izgubila, nego si ostala svoja. Ovo je pjesma ubojica ovakvih poput mene.' Uz puno emocija, a i suza u svojoj pratnji, Natali je izabrala Urbana kao mentora s kojim ide dalje.

Sandro Capar iz Lekenika, fizioterapeut koji se bavio taekwondoom predstavio se pjesmom 'You can have the crown'. Publika je sjajno reagirala na njegov nastup, ali nitko od mentora nije se okrenuo. 'Više ima priče nego pjevanja, nekako mi ovo nije za Voice', rekao je Dino. 'Nemoj se zbedirati, sam ti peglaj country, to je tak' bezvremenska muzika', zaključio je Gobac.

Vatrena Sinjanka Duška Brčić Šušak je svojim nastupom s pjesmom 'I see red' postigla je da se svi mentori okrenu. 'Zadržala sam dijete u sebi jer smatram – ako to izgubiš, onda se izgubiš kao osoba', rekla je u svom predstavljanju, u kojem su prijatelji govorili o njezinoj ljubavi i strasti prema glazbi. Uz puno komplimenata mentorima zapjevala je 'Ti si moja prva ljubav' i odabrala biti dio Dinina tima.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Zaljubljenicu u glazbu, učiteljicu i majku dvoje djece Ninu Bencun Kalac iz Zadra često uspoređuju s Amy Winehouse koja joj je inspiracija. 'All about that bass' pjesma je kojom se odlučila predstaviti i koja joj je donijela okrete Gopca i Dina. 'Ja ću ostati pri svom prvom izboru i valjda neću pogriješiti', rekla je Nina i izabrala Gopca kao mentora s kojim će dalje na ovo putovanje.

Leon Lasić liječnik je iz Mostara, glazba mu je uz medicinu velika ljubav i strast i u njoj nalazi potpuno opuštanje od posla. Sam je uz pratnju klavira i izveo pjesmu 'Everytime you go away'. Nitko od mentora nije se okrenuo bez obzira na podršku publike. 'Doktore, možda je nepravda što se nitko nije okrenuo, bio si baš šarmantan, muzikalan si, ali nanizalo se odličnih kandidata, sad su svi oprezni, pa malo kalkuliramo', objasnio je Gobac i poželio Leonu svako dobro i u glazbi i medicini.

Patrik Lovrek ima 23 godine i dolazi iz Koprivnice. Za nastup u emisiji najveća podrška mu je njegov bend. 'Legendary' (Welshly Arms) bio je izbor za njegov nastup koji mu je donio dvojbu između Vanne i Gopca, koji su se okrenuli. 'Basist mi je rekel tko god da se okrene, moram mu platit pivu, a ja se nadam, gospon Gobac, da volite piti pivu', odlučio je Patrik.

Valeria Jacek iz Đakova izabrala je pjesmu 'One night only' (Jeniffer Hudson). 23-godišnjakinja uz kuhanje, koje joj je strast, obitelj i prijatelje, koji su joj najveća podrška, glazba je njezin svemir. Ova studentica Građevinskog i arhitektonskog fakulteta u Osijeku svojom izvedbom posebno je dotaknula Vannu koja se okrenula i dobila novu članicu svog tima.

'Nakon potresa koji nas je zadesio, pa još i korona, meni je ostalo ili pisati pjesme ili prolupati. Sjela sam za klavir i odlučila sam se za ovu bolju opciju', rekla je Laura Sučec iz Mošćenice pokraj Petrinje. Ima više od 50.000 pratitelja na društvenim mrežama gdje objavljuje obrade pjesama, ali i svoje autorske pjesme. S 'Molitvom za Magdalenu' a okrenuli su joj se svi mentori. 'Imaš toliku emotivnost u glasu da sam se jednostavno morala okrenuti bez obzira na tvoj izbor pjesme prema kojoj imam strašan respekt i ne bih se okrenula da nemaš ono nešto svoje, tu neporecivu emotivnost', sažela je Vanna i uvrstila je us voj tim.

Donna Danijela Dragun iz Iloka, dolazi iz vinarske obitelji, i ima bezbroj interesa. Obožava učiti, zanimaju je uvijek nove stvari pa je tako naučila korejski jezik, a i Brailleovo pismo jer su djedovi bili slijepi i htjela je znati čitati ono što su pisali. Želja joj je upoznati svjetla pozornice i vidjeti kako to zapravo funkcionira. Izvela je 'Love on the brain' (Rihanna), mentori su se nećkali na ovaj izazov, ali nitko se nije okrenuo, uza sve komplimente na Donninu izvedbu.

Urban je smanjio pritisak koji donosi svaki novi natjecatelj te je izveo svoju pjesmu 'Iskra', prateći sam sebe na gitari. Pokušao je opustiti sve u studiju uz komentare mentorske ekipe.

Nastup Damira Urbana u 'The Voiceu' Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro za HRT

Nakon Urbanova nastupa predstavio nam se Marko Vukić iz Dubrovnika s pjesmom Atomskog skloništa 'Majko zemljo'. Gobac i Dino nisu izdržali ne okrenuti se i bez obzira na svoju mentorsku ulogu, Dino je na kraju zapjevao s njim. Marko ima i podršku svojih klapskih kolega, svestran je u istraživanju glazbe koja mu uza sve donosi mir i način da istražuje svijet i sebe. Našao je svoje mjesto i izabrao biti u Dininu timu.

Toni Šimonović prodaje haljine, a dolazi iz Istre. Dugo je razmišljao hoće li se prijaviti, čekao je pravi trenutak da bude spreman i odabrao pjesmu 'Gravity' (Sara Barellies). Poruka pjesme je da moramo vjerovati vremenu i dati vremenu vremena jer ono što treba doći će kad-tad do nas. Vanna, Urban i Dino prepoznali su u glasu snagu i poruku, okrenuli su se, a Toni je odlučio s Urbanom nastaviti svoje putovanje.

Mnogi detalji iza kamera mogu se pratiti na društvenim mrežama. Repriza emisije je u nedjelju na prvom programu HRT-a u 17:20, a možete se gledati i na HRTi. Iduće subote je posljednja audicija ove sezone u 'The Voice Hrvatska'.

  • +17
The Voice Hrvatska (4. emisija) Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro za HRT